{ "title": "2 Kişilik Pilav Tarifi", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/2-kisilik-pilav-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 17:42:57", "author": "Türkoğlu", "article": [ { "article": "
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tüketilmelidir. Tane tane olmuş bir pilavı yemek kadar keyifli bir şey olamaz. Bazı durumlarda tam ölçülerine uygun bir pilav pişirseniz de istediğiniz gibi bir pilav yiyemezsiniz. Pilav yağıyla, pirinciyle, içine konacak suyuyla tam bir uyum içinde olmalıdır. Yani bu malzemelerden birini eksik ya da hatalı koyarsanız, pilavınız istediğiniz gibi olmaz. Tabi pilavı pişirirken izlediğiniz yollarda, pilavın nasıl olacağını belirleyen unsurlardır. Her şey eksiksiz yerine getirilirse, pilavın kıvamında olması kaçınılmazdır. Dilerseniz birlikte pilavımızı hazırlayalım.

2 kişilik pilav tarifi için gerekli olan malzemeler
2 kişilik pilav nasıl yapılır?

Lezzetli bir pilav yemek istiyorsanız, öncelikle pirinci sıcak suyla kabartmalısınız. Bizde önce pirincin nişastasının gitmesi için akan suyun altında güzelce yıkıyoruz. Pirinci yıkama işini kabartmadan önce yapmalıyız. Bunun nedeni kabaran pirinci yıkarken, yumuşamış olan tanelerin kırılmaya müsait olmasıdır. Şimdi içine sıcak su ve tuz koyduğunuz kabın içinde pirinci en az yarım saat kadar bekletin. Pilavı pişireceğiniz tencerenin içine tereyağını koyun. Tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeleri içine atarak kavurmaya başlayın. Arpa şehriyeyi yakmadan kavurmanız gerekir. Şimdi iki farklı yol izleyebilirsiniz. Bu yolların biri kabarmış olan pirini süzerek, arpa şehriyeyle birlikte biraz kavurabilirsiniz. Pirinçler şeffaf bir yapıya gelene kadar kavurmalısınız. Ardından sıcak et suyunu ve tuzu ilave ederek, kısık ateşte pilavı pişirebilirsiniz. Bunun dışında pirinci kavurmadan da pilavınızı yapabilirsiniz. Yani kavrulan arpa şehriyelerinin üzerine et suyunu ve tuzu ilave edip, süzdüğünüz pirinci koyabilirsiniz. Hangi yolu denerseniz sonuçta güzel bir pilav yapabilirsiniz. Pirinç suyunu çekerken, pilavı karıştırmayın. Pilavın suyunu çekmesinin ardından, kaşıkla bir kez karıştırarak üzerine temiz bez ya da kâğıt havlu kapatarak en az on dakika dinlendirmelisiniz. Pilavı dinlendirmeden yememeniz gerekir. Dinlenmiş olan pilavınız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }