{ "title": "4 Kişilik Pilav Tarifi", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/4-kisilik-pilav-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 12:48:34", "author": "Sitâre", "article": [ { "article": "4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisiniz. Bize göre en iyi pilav baldo pirinçle yapılır. Baldo pirincin hem suyu çekme özelliği hem de lezzeti güzel bir pilav için uygun. Damak tadınıza uygun bir pilav için hem malzemelerin hem pişirme yöntemlerinizin uyum içinde olması gerekir. Pilav için uygun bir pirinç seçeceksiniz, ölçüleriniz tam olacak, pilav için uygun bir tencere kullanacaksınız, kullandığınız yağ oranı tam olacak, pirinci pişirmeden kabartacaksınız ve pilavı pişirdikten sonra demlendireceksiniz. Pirinciniz pişerken fazla karıştırmamalısınız. Suyunu çektikten sonra dikkatlice karıştırıp, üzerini örterek dinlendirmelisiniz. Ayrıca pilava koyacağınız yağ miktarını iyi ayarlamalısınız. Az yağ koyarsanız, pirinçler birbirine yapışır, çok yağ koyarsanız pirinç yağı kusar ve lezzetli olmaz. Yani her şey ölçüsünde olmalıdır. Bunları yerine getirdiğinizde istediğiniz lezzette pilav yiyebilirsiniz. Dilerseniz birlikte pilavı hazırlamaya başlayalım.

4 kişilik pilav tarifi için gerekli olan malzemeler
4 kişilik pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için nişastasının akması için, baldo pirinci akan suyun altında yıkayın. Daha sonra içine sıcak su ve tuz attığınız bir kabın içinde pirinçleri kabartmanız gerekir. En az yarım saat pirinçlerin kabarması gerekir. Pilav tenceresinin içine tereyağını atarak eritin. Pilav pişirmek için en uygun tencereler teflon ve seramik olanlardır. Erimiş olan tereyağının içine arpa şehriyeleri koyarak, fazla yakmadan kavurun. Kavurduğunuz arpa şehriyenin içine, suyunu süzdüğünüz pirinçleri atın ve kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmalısınız. Daha sonra içine iki bardak sıcak et suyunu ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşin üzerinde pilavı pişirmeye başlayın. Pirinçler suyunu çekince bir kere karıştırarak, tencerenin altını kapatın. Üzerine kâğıt havlu kapatarak, demlenmesini sağlayın. Bu şekilde en az on dakika pilavı demlendirmeniz gerekir. Daha sonra servis tabağına alarak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }