{ "title": "Acem Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/acem-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 08:33:02", "author": "Celil", "article": [ { "article": "
Acem pilavı, Kahramanmaraş mutfağına özgü pilav türüdür. Osmanlı mutfağı ve İran mutfağında da yer alan bir pilavdır. İçinde bulunan zengin malzemesiyle, özel günlerin menüsünde bulunabilecek bir tariftir. Pirincin et ve baharatlarla buluşması olarak tarif edilebilir. Özellikle safran ve zencefil bu pilavın vazgeçilmezleridir. Bu pilavı bizim tarifimizdeki gibi yapabilirsiniz. Arzu ederseniz iç malzemesini pilavdan ayrı pişirerek, servis anında üzerine koyabilirsiniz. Şimdi birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.

Acem pilavı için gerekli olan malzemeler
Acem pilavı nasıl yapılır?

Önce pirinci akan suda yıkayarak, tuzlanmış sıcak suda kabartalım. Kuş üzümlerini yıkayın ve saplarını ayıklayın. Ilık suya koyarak kabarmalarını sağlayın. Kabuklarını ayıkladığınız kakulelerin tohumlarını toz haline getirin. Pilavı pişireceğiniz tencerede tereyağın yarısını koyarak, kuşbaşı etleri kavurmaya başlayın. Altını kısarak, etin kendi suyunda pişmesini sağlayın. Etler suyunu çektikten sonra, kuru soğanları çok küçük yemeklik doğrayın. Etlerle birlikte kuru soğanları kavurun. İçine bir bardak sıcak su ilave ederek, etlerin iyice pişmesini sağlayın. Suyunu çekip etlerin iyice pişmesinden sonra, içine kuş üzümlerini, çam fıstığını, tuzu ve baharatları ilave edin. Havucu ince jülyen ya da rendeleyerek ilave edin. Bu malzemeleri biraz kavurduktan sonra, içine 2 bardak sıcak et suyunu ya da sade suyu ilave edin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencerenin içine koyun. Kalan tereyağını ilave edin. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekip pişmesini bekleyin. Tenceredeki malzemeler altta kalarak, üzerinde pilavın kalmasını sağlayın. Suyunu çeken pilavı hiç karıştırmayın, tencerenin ağzına kâğıt havlu kapatarak, pilavın demlenmesini sağlayın. Daha sonra servis aşamasında pilav tenceresinin üzerine geniş bir servis tabağını kapatarak, etlerin üzerinde olduğu güzel bir acem pilavı görüntüsünü sağlayın. Şimdi acem pilavını konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }