{ "title": "Ali Paşa Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/ali-pasa-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 01:35:42", "author": "Müceddet", "article": [ { "article": "
Ali Paşa pilavı, küçük köfteler, domates ve baharatlarla harmanlanmış olan lezzetli pilav tariflerimizden biridir. Köfteli pilav olarak adlandırılan bu pilav türü, Osmanlıların zamanından günümüze kadar gelmiş ve ülkemizin birçok yerinde pişirilmektedir. Bu tarz etli pilavların sunuma hazırlanırken özen gösterilmesi gerekir. Ayrıca pilavımız etle pişirildiğinden, pilavı pişirirken buna uygun olarak et suyu ya da et suyu tablet kullanılmalıdır. Ayrıca pilavın sadece tereyağı ile pişirilmemesi, sıvı yağla karıştırılması önerilir. Mutfağımızın bu güzel pilav tarifini birlikte hazırlayalım.

Ali Paşa pilavı için gerekli olan malzemeler
Ali Paşa pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle pirinci akan suyun altında yıkayarak, bir kabın içine koyduğunuz ılık ve tuzlu suyun içinde demlenmeye bırakın. Koyacağınız su pirinci 2-3 parmak geçsin. Kıymayı bir kabın içine alın. Köftelik malzemeleri kıymaya ilave edin. Tuz, karabiber ve ekmek içini kıymayla birlikte yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde küçük köfteler hazırlayın. Harcın elinize bulaşmaması için, bir kabın içine koyacağınız sudan faydalanabilirsiniz. Hazırladığınız köftelerin üzerine biraz un serpin. Bu köftelerin kızarırken daha çıtır olmasında sebep olur. Köfteleri kızartacağınız tavadaki yağın fazla kızmamasına dikkat edin. Böylece köfteler kızarırken birbirine yapışmaz ve dağılmaları önlenir. Ayrıca tavaya koyacağınız yağın miktarı, köftelerin boyutundan fazla olmamalıdır. Kızaran köfteleri kevgirle yağlarını süzerek alın. Bu arada pilavı pişirmek için sıvı yağı ve tereyağını tencereni içine koyun. Önce dolmalık fıstıkları kavurun. Sonra süzdüğünüz pirinci bu yağın içine atarak, kavurun. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Ardından kaynar haldeki et suyunu, tuzunu ve karabiberini ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavı pişmeye bırakın. Bu arada domates sosunu hazırlayalım. Bir tavanın içinde sıvı yağın içine kabukları soyulmuş ve çok ince doğranmış olan domatesleri atın. İçine ezilmiş sarımsağı ve tuzu koyun. Domatesler sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ardından bu sosu köfteler ile harmanlayın. Pişen pilavın üzerine hazırladığınız köfteli domates soslu harcı koyun. Ali Paşa pilavını maydanoz ile süsleyerek, konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }