{ "title": "Ankara Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/ankara-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 16:51:03", "author": "Padişah", "article": [ { "article": "
Ankara pilavı, adından anlaşılacağı gibi bu yöreye ait olan lezzetli pilavlarımızdan biridir. Pilavın ana malzemesini arpa şehriye oluşturmaktadır. Bugüne kadar yemediyseniz, mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Ankara'da yaşayanlar bu tarifi çok iyi bilirler. Öyle her usta bunu tam kıvamında pişiremez. Bazı tariflerde bu pilavın malzemeleri arasında domates ve kuru soğan verilse de Ankara'da yapılan pilavlarda sadece kuzu eti ve arpa şehriye kullanılmaktadır. Biz de orijinal tarife sadık kalarak, sizlere bu şekilde hazırlanan bir Ankara pilavı tarifi vermek istedik. Bu tarifte kullanacağınız kuzu etini kemikli olarak tercih edin. Etin bu kısımları daha lezzetli olacaktır. Özellikle kaburgadan olan etler, etin en lezzetli kısımlarıdır. Sizin de tarifimizi beğeneceğinizi umuyoruz. Her ne kadar kuzu etli yapılsa da tavuk etiyle de pişirildiğinde lezzetli bir pilav ortaya çıkmaktadır. Arada tavukla da pişirebilirsiniz. Dilerseniz birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.

Ankara pilavı için gerekli olan malzemeler
Ankara pilavı nasıl yapılır?

Bu lezzetli pilavı hazırlamak için, önce kaburgadan kemikli kuzu etlerini bir tepsiye koyun. İçine biraz su ilave ederek, fırında ağır bir şekilde tandır kıvamında pişirmelisiniz. Etler yumuşayıp piştikten sonra dışarıya çıkarın. Etleri kemiklerinden ayırın. Tencerenin içine tereyağını koyun. Bununla arpa şehriyeleri kavurun. İçine et suyunun yarısını ve tuz ilave ederek, ağır ateşte pişirin. Daha sonra uygun bir tepsinin içine arpa şehriyeleri yayın. Üzerine kemiklerinden ayrılmış, karabiber ve tuzla tatlandırılmış etleri dizin. Kalan et suyunu tepsinin üzerine dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına pilav tepsisini koyun. Burada arpa şehriyeler suyunu çekene kadar ve etlerin üzeri kızarana kadar tutun. Pilavın üzerinin fazla kızarmamasına dikkat edin. Böyle yaparsanız etlerin kurumasına sebep olursunuz. Daha sonra sıcak olarak konuklarınıza yanında ayranla birlikte servis edin. İnanıyoruz konuklarınız bu tarifi çok beğenecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }