{ "title": "Arpa Şehriye Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/arpa-sehriye-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 12:36:45", "author": "Nursen", "article": [ { "article": "
Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın domatesli, salçalı, sebzeli, etli ve sade yapılan çeşitleri bulunmaktadır. Biz sizlere domatesle hazırlanan arpa şehriye tarifi hazırladık. Tarifimizi beğeneceğinizi düşünüyoruz. Arpa şehriye pilavı yaparken pirinç ve bulgurla hazırladığınız pilavlar gibi ister kavurarak ister direkt olarak sıcak suya atıp haşlayarak pişirebilirsiniz. Fakat kavurarak yapılan arpa şehriye pilavı daha güzel oluyor. Bu pilavı yaptığınızda, bir ölçü arpa şehriye için her zaman iki ölçü et suyu ya da su kullanmalısınız. Malzemelerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Şimdi birlikte arpa şehriye pilavını hazırlamaya başlayalım.

Arpa şehriye pilavı için gerekli olan malzemeler
Arpa şehriye pilavı nasıl yapılır?

Pilav tenceresinin içine tereyağını ve sızma zeytinyağını koyun. Yağlar kızdıktan sonra içine arpa şehriyeleri atın. Ateşin altını kısarak, arpa şehriyeleri kavurmaya başlayın. Kavurmaya arpa şehriyelerin renkleri değişene kadar devam edin. Kavurma işlemi on dakika kadar sürmelidir. Daha sonra içine rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Biraz bu şekilde kavurmaya devam. Malzemelerin içine sıcak olan suyunu ya da et suyunu koyun. Pilavın tuzunu da ilave edin. Ateşin altını kısarak, arpa şehriyelerin suyunu çekmesini bekleyin. Yaklaşık olarak on beş dakika sonra pilavınız hazır olacaktır. Ardından yine pilavlarda yaptığımız gibi üzerine temiz bir bez örterek, arpa şehriye pilavını dinlendirin. Dinlenmiş olan arpa şehriye pilavını konuklarınıza ana yemeğin yanında ikram edebilirsiniz. Pilavınızın yanında konuklarınıza baharatla tatlandırılmış olan tavuk parçaları, kuru cacık ve haşlanmış mısır ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }