{ "title": "Bademli Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/bademli-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 04:03:19", "author": "İlgar", "article": [ { "article": "
Bademli pilav, Şanlıurfa yöresine ait olan eşsiz bir lezzete sahip olan bir pilav türüdür. Özel günlerinizde gelen konuklarınıza gönül rahatlığı içinde ikram edebilirsiniz. Bu lezzetli pilavı pişirebilmek için tarifte verilen ölçülere uymalı, genel pilav pişirme kurallarına riayet etmeliyiz. Pilav için kaliteli bir pirinç kullanmalı, pilavın içindeki etin yumuşak, yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat etmeliyiz. Her zamanki gibi pirinci pişirmeden önce ılık tuzlu suda kabartmalı, yemeğe koyacağımız tereyağını sıvı yağla karıştırmalıyız. Pilavın içine koyacağımız et suyunun sıcak olmasına dikkat etmeliyiz. Piştikten sonra pilavı en az 10 dakika dinlendirmeli ve servisi sıcak olarak yapmalıyız. Bu pilav tarifi başlı başına ana yemek olarak sunulabilecek özelliktedir. Zengin içeriğiyle her türlü davette konuklarınıza bu pilavı hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz beraber bu güzel pilav tarifini hazırlamaya başlayalım.
Bademli pilav için gerekli olan malzemeler
Bademli pilav nasıl yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için önce pirincimizi yıkayalım. Daha sonra içine biraz tuz attığımız ılık suyun içinde içine kabarması için koyalım. Pilavı pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı koyarak kızdıralım. Kuşbaşı kuzu etini içine koyup kendi suyunda pişirelim. Kuşbaşı etler suyunu çektikten sonra içine karabiber, kırmızı pul biber ve az miktarda tereyağı ekleyerek kavurmaya devam edelim. Kabarmış olan pirincin suyunu süzerek etlerle birlikte kavuralım. Pirinçlerin rengi matlaşana kadar bu işleme tahta kaşıkla tek yönde karıştırarak devam edelim. Daha sonra pilav malzemelerinin üstüne sıcak et suyunu ilave ederek ocağın altını kısalım. Şimdi bademleri haşlayıp kabuklarını soyalım. Bunları iki çorba kaşığı sıvı yağla pembeleşene kadar kavuralım. Bir tavanın içinde kıyma ve baharatları da kavuralım. Pilavımız piştikten sonra üzerine temiz bir bez örterek demlendirelim. Ardından pilavı kavrulan kıyma ve bademlerle harmanlayarak servise hazır hale getirelim. Konuklarımıza sıcak olarak yanına ayranla birlikte ikram edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }