{ "title": "Beyaz Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/beyaz-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 10:32:29", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Beyaz pilav: birçok çeşidi olan ve değişik malzemelerle yapılabilen pilav çeşitlerindendir. Bezelyeli, tavuklu, nohutlu, kuş üzümlü, şehriyeli ve daha birçok seçenekle yapılabilen beyaz pilav sade olarak da gönüllere taht kurmuştur. Sıkça sofralarda yer alan beyaz pilav birçok yemeğin yanında sunum yapılmaktadır. Hemen hemen tüm ana yemeklerin yanına yakışan beyaz pilav lezzetinin yanı sıra kişiye sağlık da sağlamaktadır. Yaz, kış her mevsim sofralarda yer almaktadır. Oldukça pratik ve kolay bir şekilde hazırlanmaktadır. Sofralarda yemek yanlarında hem görselliğiyle hem de lezzetiyle birçok kişinin iştahını kabartan bir yemektir. Genellikle tavuklu yemeklerle tam bir lezzet uyumu içerisindedir. Misafirlerinize ana yemek yanında sunabileceğiniz en güzel tatlar arasında yer almaktadır. Beyaz pilav diyet yapan kişiler içinde önerilmektedir. 1 porsiyondan fazla yememek şartıyla beyaz pilav kişilerde kilo alımına neden olmaz. Büyük, küçük her kesimin damak zevkine hitap eden beyaz pilavı sizde sofralarınızda görmek istiyorsanız işte tarifi.

Beyaz pilav için gerekli malzemeler
Beyaz pilav nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri bol su ile yıkıyoruz. Pirincin bulanık suyu geçene kadar yıkamaya devam edin. Pirinç yıkanınca süzgeçte süzülmesi için bırakın. Pirinç süzülürken sizde pilav yapımına başlayabilirsiniz. Elinize pilav tenceresini alın ve içerisine tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince zeytinyağını da ilave edebilirsiniz. Yağlar ısınınca süzgeçte ki pirinci ekleyerek birkaç dakika karıştırarak kavurun. Kavrulan pirinç içine tavuk suyunu artık ilave edebilirsiniz. Tavuk suyu beyaz pilav ayrı bir lezzet katacaktır. Suyunu da pilava ekledikten sonra son olarak tuzu ekleyin ve birkaç tur karıştırın. Artık tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın ve pilavın üstünü mutfak havlusu veya sofra bezine sararak 10 dakika dinlendirin. Bu işlem pirinç tanelerinin tek tek olmasını ve daha çok açılması sağlayacaktır. Pilav dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Beyaz pilav hazır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }