{ "title": "Bezelyeli Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/bezelyeli-pilav(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:46:52", "author": "Sena", "article": [ { "article": "
Bezelyeli pilav, pilavın içine ilave edilen yararlı sebzelerimizden bezelye sayesinde besleyici özelliği arttırılan bu tarifi et yemeklerinin yanında tercih edebilirisiniz. Ülkemizde çoğu yörelerde pişirilen ve severek tüketilen pilav çeşididir. Pilavın içine koyulan bezelyeleri ister taze ister dondurulmuş ürünlerden kullanabilirsiniz. Bu şekilde yaz ve kış bu pilavı rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Pilavı kaliteli bir pirinçle hazırlarsanız, daha güzel bir pilav elde edebilirsiniz. Ayrıca sebzelerin mutlaka aşağıda anlatacağımız gibi şoklamanız gerekir. Sebzeli pilavlarda bu konuya dikkat edin. Doğal görünümlü bir pilav için bunu yapmanız gereklidir. Kullanacağınız et suyunun yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Pilavı başından sonuna kadar gerektiği gibi hazırlarsanız, bu pilavı beğeneceksiniz. Şimdi bezelyeli pilav tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Bezelyeli pilav için gerekli olan malzemeler
Bezelyeli pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce malzemelerini hazır hale getirelim. Bunun için havuç ve patatesi soyarak, tavla zarı büyüklüğünde küpler şeklinde doğrayalım. Bunları bezelyelerle birlikte tuzlu suyun içinde on dakika kadar haşlayalım. Haşlama bittikten sonra hemen sebzeleri sıcak sudan çıkararak, buzlu suyun içine atarak şoklayalım. Buzlu suyun içinde sebzeleri 2-3 dakika tutmanız yeterlidir. Bunu yapmadığınız takdirde, sıcak sudan aldığınız sebzeler pişmeye devam edecek ve renklerindeki canlılık kaybolacaktır. Buzlu su sebzelerin o andaki renklerini koruyacaktır. Bu sayede pilavın içine koyduğumuz sebzeler doğal renklerini koruyacak, görünümü çok güzel olacaktır. Şimdi pilavı hazırlamaya başlayabiliriz. Pirinci içine biraz tuz koyduğumuz ılık suda kabartalım. Bu şekilde yarım saat kadar bekletelim. Tencerenin içinde tereyağını ve sıvı yağı kızdıralım. Kabarmış olan pirinçleri süzerek, tencerenin içine atalım. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım. İçine hazırlamış olduğunuz bezelye, havuç ve patates karışımını koyalım. Daha sonra içine sıcak et suyunu ve tuzunu atarak, ateşin altını kısalım. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez örterek, pilavı on dakika kadar dinlendirelim. Pilavımızı et yemeklerinin yanında, konuklarımıza sıcak olarak servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }