{ "title": "Biberli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/biberli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 12:55:39", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Biberli bulgur pilavı, Türk mutfağında yemek kültürü önemli bir yer tutar. Osmanlı zamanlarından gelen bu kültür birçok milletler tarafından da sevilir. Osmanlı zamanında saraya gelen misafire padişah tarafından özel yemekler bile hazırlatılmış. Şu an günümüzde de bu durum devam etmektedir. Evimize gelen misafire mutlaka bir yemek ikram edilir. Ramazan ayında veya normal bit günde bile özellikle yemeğe misafir davet edilir. Yemek masalarının baş yemeği aslında pilavdır benim için. Çünkü pilav aslında başlı başına bir yemektir zaten. Bir pilav, salata ve ayranla aslında çok iyi bir şekilde rahatlıkla doyulabilir. Türk mutfağında da pilav çeşitleri fazlası ile mevcuttur. Bugün de ben sizlere klasik bulgur pilavı dışında olan biberli bulgur pilavı tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Biberli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Biberli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Bulgur pilavına biber gerçekten çok yakışıyor ve bulgur pilavının pirinç pilavı gibi lapa olma gibi bir durumu olmadığı için herkes tarafından rahatlıkla yapılabilir. Biberli bulgur pilavı için ilk olarak tereyağını ve zeytinyağını bir teflon pilav tavasına alın ve yağ eriyene kadar bekleyin. Yağ eridikten sonra kırmızı ve yeşil biberi çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp yağa ekleyin. Biberler kavrulup yağ kokusu da çıkana kadar kavurun. Biberler kavrulduktan sonra salçayı da ekleyin ve kavurun. En son olarak ise bulgurunuzu ve tuzu ekleyin. Bir, iki kez karıştırın ve pilavın suyunu ekleyin. Su kaynamaya başlayıncaya kadar ocağın altı hızlı yansın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve pişmesini bekleyin. Ortalama olarak kısık ateşte yatım saat içerisinde pilavınız pişecektir. Pilav piştikten sonra bir servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }