{ "title": "Buhara Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/buhara-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 14:55:48", "author": "Abdüllatif", "article": [ { "article": "
Buhara pilavı, Özbekistan mutfağından girmiş olan ülkemizde Adıyaman yöresinde fazla yapılan lezzetli pilav çeşitlerinden biridir. Pilav kuzu etiyle yapılıyor olsa da tavuk etiyle yapılan tarifleri de bulunmaktadır. Bize göre her iki türlü yapılanı denemeniz gerekir. Her biri farklı lezzetlere sahiptir. Bu şekilde pişirilen pilavlarda hem lezzete önem verilmiş hem de görünüme önem verilmiş. Özel günlerde bu tür pilavlar hazırlayabilirsiniz. Buhara pilavı hazırlarken, yine pirinci önceden kabartıyoruz. Kavurmadan kaynayan suyun içine koyarak pişiriyoruz. Pilavın katlar şeklinde hazırlanmasından dolayı, pişerken karıştırmamanız gerekir. Sizlere bugün aslına uygun şekilde kuzu etiyle yapılan buhara pilavı tarifi paylaşmak istedik. Dilerseniz pilavı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Buhara pilavı için gerekli olan malzemeler
Buhara pilavı nasıl yapılır?

Pilavın yapımına kuru soğanları incecik doğrayarak başlayalım. Eğer ince doğrayamıyorsanız, robottan sulandırmadan çekebilirsiniz. Diğer tarafta kuşbaşı kuzu etlerini bir tencerede haşlayın. Daha sonra bunları elinizle didikleyin. Pilav tenceresinde sıvı yağı ve tereyağını kızdırın. İçine doğranmış kuru soğanları atarak kavurun. İçine kuzu etlerini atın. Baharatların yarısını da içine atarak, 2-3 dakika daha kavurun. Bu hazırladığınız malzeme pilavın üzerinde kalacak. Tenceredeki malzemeleri kaşığın tersiyle bastırarak düzeltin. Akşamdan kabarttığınız nohutları da haşlayın. Bunları düzelttiğiniz etlerin üzerine yerleştirin. Bu katları hazırlarken birbirine karışmamasına dikkat etmelisiniz. Bu arada önceden ılık ve tuzlu suda kabarttığınız pirinçleri süzün. Bunları tenceredeki malzemelerin üzerine yayın. Tencereye et suyunu, tuzu, toz tarçını ve bir tatlı kaşığı kalan baharatı ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Arada pilavın suyunu çekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz. Daha sonra tencerenin ağzına kâğıt bir havlu koyarak, on dakika kadar dinlendirin. Daha sonra geniş bir tepsinin içine tencereyi ters kapatarak, pilavı çıkartın. Bunu hiç bozmadan, konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }