{ "title": "Bulgur Pilavı Çeşitleri", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/bulgur-pilavi-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 03:16:38", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ham maddesi buğday olan pirinçten çok daha besleyici, vitaminli ve Oldukça önemli bir karbonhidrat kaynağı olan bulgur, ekonomik olması bakımından hemen Hemen herkesin mutfağında yer alır. Bulgur Anadolu'nun geleneksel yiyeceğidir. İç Anadolu Bölgesinde oldukça büyük alanlarda yetiştirilmesinden dolayı kolayca bulunabilen bu harika lezzet genellikle pilav yapılarak tüketilir ve küf oluşumuna karşı da birçok besine göre daha dayanıklıdır. Bulgur pilavını içerisinde taze soğan, mantar, şehriye, nohut, yeşil mercimek, patlıcan, dere otlu ve kuskus gibi malzemeler ekleyerek birçok bulgur çeşitte yapabilir. Beyaz pilavın kan şekerinin yükselmesi ve kilo aldırması bakımından bulgur pilavını tercih edenler bulgur pilavını sade şekliyle tüketmek yerine bazı malzemeler ilave ederek tadını zenginleştirdiğinizde bulgur pilavı daha da çok hoşunuza gidecek. Akşam yemeklerinde hazırlayacağınız yemeklerin yanına oldukça yakışacak bulgur pilavı çeşitleri arayanlar sizin için paylaştığım, afiyetle tüketeceğiniz ve enfes lezzetleriyle yemeklerin yanına tat katacak bulgur pilavları çeşitleri tam size göre.

Yeşil mercimekli bulgur pilavı malzemeleri
Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle Yeşil mercimeği bol su ile yıkadıktan sonra küçük bir tencerenin içerisine alıp tencerenin içerisine mercimeklerin üzerine yaklaşık iki parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Bu arada yemeklik bulguru yıkayarak süzülmeye bırakın. Mercimekler yeteri kadar haşlandıktan sonra suyunu bir Süzgeç yardımıyla süzün. Daha sonra kuru soğan kabuğunu soyup ince ince doğradıktan sonra domatesleri ve biberleri de doğrayarak hazır edin. Ardından geniş bir pilav tavasının içerisine zeytinyağı ilave ettikten sonra doğradığınız soğanları tavanın içerisine alarak hafif kavurun. Biberleri ve domatesleri de tavanın içerisine ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Daha sonra domates ve biber salçaları da ekleyip yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgur ve haşlanmış mercimeği de ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra pilavınızın su, tuz ve pul biberini de ilave edip tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. Pilavınız piştikten sonra üzerine kâğıt havlu kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin. Yeşil mercimekli bulgur pilavını güzel bir patlıcan veya et yemeğinin yanında muhteşem bir salata ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri
Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle soğanların kabuğunu soyarak kesme tahtasının üzerinde yemeklik olacak şekilde doğrayın. Pilav tenceresinin içerisine tereyağını eridikten sonra zeytinyağını da ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları kısık ateşte kavurun. Soğanlar kavrulurken biberleri, mantarları ve dere otunu da doğrayıp hazır edin. Soğan hafif kovulduktan sonra pilav tenceresinin içerisine doğradığımız biberleri ve mantarları da ekleyerek kavurun. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da tencerenin içerisine katıp biraz kavurduktan sonra son olarak su, tuz, karabiber ve doğranmış dere otunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. Sebzeli pilav piştikten sonra üzerine bir kâğıt havlu ya da temiz bir mutfak havlusu örterek biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
" } ] }