{ "title": "Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "29.01.2024 11:26:48", "author": "EMRE DOĞANCI", "article": [ { "article": "Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofralarımızda ana yemeklerin yanında olmazsa olmazı olan bulgur pilavı yapımında haliyle çok kullanırız. Bulgur pilavının yöresel bölgelere göre birçok yapım yöntemi vardır. Fakat sizlere bu makalemde sade bulgur pilavının tarifini anlatacağım.

Bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Bulgur pilavı nasıl yapılır?

Büyük boy soğanı küp şeklinde doğruyoruz daha sonra orta boy pilav tenceresinin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ve ay çiçek yağımızı ekliyoruz. Yağımız yeterince kızdıktan sonra soğanlarımızı tavaya döküyoruz sürekli karıştırarak kavuruyoruz.

Bu aşamada soğanları hızlıca karıştırarak kavurmak son derece önemlidir çünkü kızgın yağda bekleyen soğanlar yanarak siyah hale gelecektir. Buda pilavımızın görüntüsünü kötü etkileyecektir. Renkleri hafif pembeleşen soğanların üzerine daha önceden soğuk su ile ıslatılmış bulgurumuzu ekliyoruz soğanların lezzetinin bulgur ile harman olması için soğan bulgur karışımını 2 dakika kadar kavuruyoruz. 1 bardak bulgur kullandığımız için 2 bardak sıcak su ekliyoruz. Tuzu ve şekeri su ekledikten sonra dökülmesi gerekmektedir çünkü suya dökülen tuz ve şeker tavada homojen dağılacağı için pilavımızın lezzeti dahada artacaktır. En son olarak pilavımızın suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişiyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
" } ] }