{ "title": "Bulyonlu Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/bulyonlu-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 03:01:35", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bulyon, yapılan yemekleri daha lezzetli hale getirir ve iştahı açar. Zengin Türk mutfağımızda pilavın yanına et, tavuk, sebze ve çeşitleri yakıştığı gibi bulyonda son derece yakışıyor. Bulyonlu pilav, et bulyonu ve tavuk bulyonu kullanılarak pirinç pilavı ve bulgur pilavı olarak yapılabilir. Benim de en sevdiğim yemeklerden bir tanesi olan tavuk bulyonlu pirinç pilavının yapımında hangi malzemelerin kullanıldığına ve tavuk bulyonlu pirinç pilavının nasıl yapıldığına hep birlikte göz atalım.

Bulyonlu pilav için kullanılan malzemeler
Bulyonlu pilav nasıl yapılır?

İlk etapta pirincimizi yıkayalım, bir kenara süzelim. Daha sonra kullanacağımız tavaya yağımızı ve şehriyemizi koyup, şehriyeler kızarana kadar karıştıralım. Yağın yanmamasına dikkat edip şehriyeler kızardıktan sonra pirincimizi ve tavuk bulyonumuzu ekleyip yaklaşık 2 dakika kadar kavuralım. Daha sonra tuzumuzu ve hazırlamış olduğumuz kaynatılmış suyumuzu ekleyip kısık veya orta ateşte pişirelim. Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağımızın altını kapatıp, biraz dinlenmeye alalım. Dinlendirdikten sonra tavuk bulyonlu pilavımız servise hazır hale gelecektir. Servis etmeden önce isteğe bağlı olarak baharatlarımızı ilave edip servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }