{ "title": "Büryan Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/buryan-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 01:40:08", "author": "Tuğtekin", "article": [ { "article": "
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulgur ve pirinç bir arada kullanılmaktadır. Pilavın bir özelliği de fırında pişirilmesidir. Kuzu etli olarak hazırlanan pilav oldukça doyurucu ve besleyicidir. Lezzetine sizde pilavı pişirdikten sonra karar verebilirsiniz. Baharatlarla tatlandırılmış kuzu etinin, bulgur ve pirinçle olan buluşmasına hayran kalacağınızı belirtelim. Büryan pilavı bazı yörelerde tavuk etiyle de hazırlanmaktadır. Sizde bu şekilde deneyebilirsiniz. Bu tarifte yaptığımız gibi yine baharatları tavuk etiyle harmanlayın. Aynı şekilde pilavı fırında pişirin. Biz tarifimizi aslına sadık kalarak, kuzu etiyle hazırladık. Dilerseniz pilavımızı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Büryan pilavı için gerekli olan malzemeler
Büryan pilavı nasıl yapılır?

Pilav hazırlıklarına kuzu etini yıkayarak başlayalım. Bir tencerenin içine üzerini örtecek kadar su koyun. Kuzu etlerini tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyarak, ince doğranmış kuru soğanları bunun içinde pembeleştirin. Bu arada kuyruk yağını bir tavanın içinde hafif ateşte eritmeye başlayın. Pirinçleri ve bulguru karıştırarak birlikte yıkayın. Kavrulmuş kuru soğanların içine, yumuşayan kuzu etlerini ilave edin. Erimiş olan kuyruk yağını da koyarak kavurmaya başlayın. Fırın tepsisinin içine bulgurla pirinç karışımını yayın. Bir kabın içinde nane, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu karıştırın. Tepside bulunan malzemelerin üzerine kavrulan et karışımını yayın. Üzerine karıştırdığınız baharatları serpin. Tepsiye 3 su bardağı et suyu dökün. Ardından önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi koyun. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra büryan pilavı servise hazır hale gelecektir. Servis tabağına alarak, pilavı konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz. Bu pilavı ana yemek olarak ya da ana yemeğin yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }