{ "title": "Çerkez Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/cerkez-pilavi.jpg", "date": "18.01.2024 23:37:29", "author": "Bekriye", "article": [ { "article": "
Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tüketebilirsiniz. Farklı bir pilav yemek isterseniz, bu tarifi deneyebilirsiniz. Arpa şehriye, pirinç ve bulgurun bir arada kullanılması pilavda farklı tatlar almanıza sebep olur. Bunun yanında besleyici özelliği daha fazla olacaktır. Ayrıca üzerine koyulan tereyağlı ceviz karışımını da seveceğinizi düşünüyoruz. Hazırlayacağınız pilavı kavurma yöntemiyle yapacaksınız. Pilavı yaparken arzu ederseniz kuş üzümü, dolmalık fıstık gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Kullanacağınız pirinç ve bulgurun kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Şimdi pilavı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Çerkez pilavı malzemeleri
Üzeri için
Çerkez pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için tencerenin içine sıvı yağı koyarak, kızdırın. Arpa şehriyeleri bu yağın içinde renkleri değişene kadar kavurun. Havucu rendeleyerek arpa şehriyelerinin içinde kavurun. Önceden ılık suyun içine kabarttığınız pirinci süzerek, havuçlar ve arpa şehriyeler ile kavurmaya devam edin. En son bulguru ilave ederek, bunu da diğerleriyle birlikte kavurun. Pilav malzemelerine tuz ve karabiber ilavesi yapın. İçine su ya da et suyunu koyun. Koyacağınız suyun tüm malzemelerin üzerini örtmesi gerekiyor. Kısık ateşte pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra ateşten alarak, üzerine temiz bir bez örtüp dinlenmesini sağlayın. Üzerine koyacağınız cevizleri dövün ve tereyağında kavurun. Pilavı içini ıslattığınız bir kaseyle tabaklara servis yapın. Üzerlerine hazırlamış olduğunuz cevizli malzemeyi paylaştırın. Konuklarınıza bu şekilde Çerkez pilavını sunabilirsiniz. Üzerini dere otu ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }