{ "title": "Ciğerli Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/cigerli-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 05:01:02", "author": "Müren", "article": [ { "article": "
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli yaptığınızda et suyu kullanmamanızı öneririz. Böylece pilavınız daha hafif olacaktır. Tereyağını da sıvı yağla karıştırmanız pilavın lezzetine katkı sağlayacaktır. Kullanacağınız ciğerlerin sinirleri ve zarı temizlenmiş olmalıdır ve baharatlarla harmanlanmalıdır. Ciğerin sağlıklı bir hayvana ait olması ve üzerinde berelenme olmaması gerekiyor. Demir ve A vitamini açısından zengin olan ciğerin kansızlığa iyi geldiğini de belirtelim. Ayrıca folik asit ihtiyacı olan kişilerin de tüketmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Bu nedenle sofralarımızda yer vermemiz gereken gıdalar arasında yer alıyor. Ayrıca pilava yakıştığını da unutmayalım. İsterseniz sizlerle birlikte güzel bir ciğerli pilav hazırlayalım.

Ciğerli pilav için gerekli olan malzemeler
Ciğerli pilav nasıl yapılır?

Öncelikle pilavın ana malzemesi olan dana ciğerini pişmeye hazır hale getirelim. Ciğerin sinirlerini ve zarını ayıklayalım. Bunları küçük küpler şeklinde doğrayalım. Suyun altında güzelce yıkayarak bir süzgecin içine koyalım. Suda ciğerin kanını güzel temizlememiz gerekir. Suları süzüldükten sonra bir kâsenin içinde karabiber ve kimyonla birlikte harmanlayalım. Bunu baharatları içine çekmesi için kenarda bekletelim. Pilav tenceresinin içinde sızma zeytinyağını kızdıralım. İçine çok küçük doğranmış kuru soğanları atarak, kavurmaya başlayalım. Daha sonra bekleyen ciğerleri içine atalım ve kısa süre kavuralım. Biliyorsunuz ciğer çabuk pişer. Bunun için fazla oyalanmayın. Daha sonra domates salçasını ilave ederek, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. Şimdi önceden ılık ve tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri süzerek tencerenin içine koyun. Malzemeleri birlikte kavurmaya devam edin. Yeterince kavrulan pirinçlerin içine sıcak suyunu dökün. Pilavın tereyağını ve tuzunu da ilave edin. Maydanozların saplarını ayıklayarak ince doğrayın. Bunu da pilavın içine koyun. Ocağın altını kısarak pilavın pişmesini bekleyin. Suyunu çekmiş olan pilavın ağzına temiz bir bez koyarak dinlendirin. Ardından ıslatılmış bir kâse yardımıyla servis tabaklarına şekilli olarak koyun. Yanında maydanoz ve dere otu yaprakları ile ciğerli pilavı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }