{ "title": "Çin Pilavı Tarifi", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/cin-pilavi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 09:20:35", "author": "Unsur", "article": [ { "article": "
Çin pilavı tarifi, çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanan ve soğuk yenilen bir pilav türüdür. Bilinen pilav çeşitlerinin aksine, soğuk olarak tüketilmektedir. Bu pilavı tüm yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz. Bu tarife pilav yerine pirinç salatası diyebiliriz. Bu pilavı hazırlarken pirinçleri her zamanki gibi kabartarak, sade bir pilav pişireceğiz. Yine ölçülere uymanız gerekecek. Pilavın tane tane olması gerekir. Lapa olmuş bir pilavla, tarifimiz hoş olmayacaktır. Tarifi hazırlamak için pilavın soğumasını beklemeniz gerekecek. Pilavın içine konulacak malzemeleri kendi damak tadınıza göre ayarlayabilir, istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Bir de pilavı hazırlarken tereyağı kullanmayın. Çünkü pilav soğuk olarak tüketileceğinden, donuk bir lezzeti olacaktır. Bu pilavı sade olarak atıştırmalık olarak bile tüketebilirsiniz. Şimdi birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayabiliriz.

Çin pilavı için gerekli olan malzemeler
Çin pilavı nasıl yapılır?

Pirinçleri her zaman yaptığımız gibi akan suyun altında yıkayalım. Daha sonra ılık ve tuzlu suyun içinde pirinçleri en az yarım saat kabartalım. Daha sonra pilav tenceresinde sıvı yağı kızdıralım. Pirinçleri süzerek tencerenin içine atalım. Burada mat bir beyaz renge gelene kadar pirinçleri kavuralım. İçine ölçülü suyunu ve tuzunu ilave edelim. Pişen pilavın üzerine havlu kâğıt koyarak dinlendirelim. Çin pilavını hazırlamak için pilavın soğumasını bekleyeceğiz. Bu arada bizde malzemeleri hazırlayalım. Maydanozu ve dere otunu ayıklayalım. Bunları ince bir şekilde kıyalım. Taze soğanları aynı şekilde ayıklayarak, incecik doğrayalım. Kornişon turşuları küçük küpler şeklinde doğrayın. Doğranacak malzemeleri hazırladık. Pilav soğuduysa, şimdi malzemeleri içine karıştırabiliriz. Pilavı uygun bir cam kâsenin içine alabilirsiniz. Daha sonra içine doğradığınız yeşillikleri ve taze soğanları karıştırın. Ardından bezelyeleri, garnitürü ve kornişon turşusunu karıştırın. En son olarak içine limonu sıkın. Artık Çin pilavı servise hazır hale geldi. Konuklarınıza cam kaselerde şekil vererek, ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }