{ "title": "Değişik Pilav Tarifleri", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/degisik-pilav-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 04:04:34", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Değişik pilav tarifleri, pilav Türk mutfağında sevilen ve çok sık yapılan yemeklerden biridir. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan bir yemektir. Özellikle sulu yemekler sebze yemekleri et ve tavuk yemekleri yanına çok yakışan ve doyurucu olan bir yemek tarifidir. Pirinç bulgur ile yapılan bu yemekler sebzeler ile tavuk et ile farklı şekillerde yapılabilir. Her biri oldukça lezzetli olan pilavlar sıklıkla yapılır. Yöreye göre de pilav çeşitleri vardır. Şimdi bunlardan en çok sevilen değişik pilav tariflerine bakalım.

Etli pirinç pilavı için gerekli malzemeler
Yapılışı: etli pirinç pilavı yapımı için ilk olarak etler bir tencereye alınır ve üzerine bir su bardağı su eklenerek ocağa alınıp altı açılır. Kısık ateş de etler suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince bir yemek kaşığı tereyağı eklenir. Ardından havuç yıkanır ve rendenin büyük kısmında rendelenerek et üzerine ilave edilir. Et ile havuç birkaç dakika sotelenir. Bu sırada pirinç yıkanır ve o da tencereye ilave edilir. Hiç karıştırılmaz. Üzerine üç şu bardağı kaynar su ve tuz eklenerek kapağı kapatılır ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır. Yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından karıştırılır ve servis edilir. Çok lezzetli değişik pilav tarifleri arasındadır. Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz bir tariftir. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sebzeli bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Yapılışı: sebzeli bulgur pilavı yapımı için ilk olarak soğan kabukları soyulur ve soğan yıkanır. Yıkanan soğan küçük küçük doğranır. Pilav tenceresine alınır ve üzerine tereyağı ilave edilir. Ocak açılır ve kısık ateşte kavrulur. Ardından yeşil biberler küçük küçük doğranır ve tencereye eklenir. Bunlar iyice kavrulunca domates kabukları soyularak küçük küçük doğranır ve o da tencereye ilave edilir. Domates iyice pişince bulgur eklenir ve birkaç dakika kavrulur. Ardından suyu ilave edilir. Pilavın suyunu ayarlarken bulurum iki parmak üstüne çıkacak şekilde ayarlayın. Bu şekilde tam kararında olacaktır. Suyunu ekleyince tuzunu atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Dibi hafif tutacak şekilde pişirin. Bu şekilde çok lezzetli olacaktır. Ardından servis edin.

Afiyet olsun.

Tavuklu nohutlu pilav için gerekli malzemeler
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: pilav yapımı için ilk olarak tavuk göğüs eti bir tencereye alınır. Üzerine biraz tuz atılarak ocağa konulur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır. Tavuk haşlanırken pilav tavasına tereyağı alınır. Tereyağı kavrulur. Pirinç yıkanır ve birkaç dakika kavrulur. Bu sırada haşlanan tavuk eti küçük parçalara ayrılır. Kavrulan pirinç üzerine eklenir. Ardından nohutlar ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur ve beş su bardağı su ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir. Suyunu çekip göz göz olunca karabiber eklenir. Pilav karıştırılır ve kapağı kapatılır. Suyunu tam çekince altı kapatılır ve yarın saat dinlendirilir servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }