{ "title": "Diyet Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/diyet-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 08:35:06", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Diyet Bulgur Pilavı, bulgur glisemik indeksi düşük ve lif oranı oldukça yüksek bir besin olduğu için diyet yapanlara sıklıkla önerilir. Yüksek lif oranına sahip olması kişinin uzun süre tok kalmasını sağlar. Diyet yapanların pirinç pilavı ya da ekmek yerine yağ oranına dikkat edilerek bulgur pilavı tüketmeleri önerilir. Ortalama olarak 3 yemek kaşığı bulgur pilavı bir dilim ekmek yerine geçer. Kalori değeri diğer pilav çeşitlerine göre daha azdır. Yüz gram bulgur pilavında yaklaşık 160 kalorilik besin değeri vardır. Ayrıca protein değeri oldukça yüksek olduğu için bir tabak bulgur pilavı bir porsiyon kırmızı etle aynı besleyici özelliklere sahiptir. Bulgur pilavı oldukça besleyici ve lezzetli bir yemektir. Yapımı da oldukça kolaydır. Salçalı, sade ve sebzeli olarak istenilen şekillerde tüketilebilir. İster et yemeklerinin yanında ister tavuk ya da sebze yemeklerinin yanında sunulabilir. Tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir.

Diyet Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Diyet Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Diyet bulgur pilavı için öncelikli olarak tüm malzemelerin hazırlığı yapılmalıdır. Kuru soğan ile sarımsağın kabukları soyulur. Kuru soğan yemeklik şekilde doğranırken sarımsaklar ince ince kıyılır. Kırmızı ve yeşil biberlerin sap kısımları kesilir ve tohumlarından ayıklanır. Daha sonra boylamasına dörde bölünerek ince ince doğranır. Domatesin kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra bulgur pilavı yapımına geçilebilir. Bunun için geniş bir tencere tercih edilmelidir. Tencerenin içerisine zeytinyağı konularak ocağın üzerine alınır. Yağ kızdıktan sonra tencereye soğan ve sarımsaklar konulur. Soğanlar yumuşayınca içerisine kırmızı ve yeşil biberler eklenir. Biberler birkaç dakika kavrulduktan sonra domatesler de ilave edilir. Domatesler eriyene kadar tüm malzemeler iyice karıştırılır. Son olarak içerisine bulgur ilave edilir. Pirinçlerin aksine bulgurlar yıkanmadan tencereye eklenir. Bulgurlarla birlikte diğer malzemeler özleşince içerisine baharatlar ve su ilave edilir. Tercihe göre karabiber ve nane de konulabilir. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak ortalama olarak 10-12 dakika kısık ateşte pişirilir. Bulgurların üzeri göz göz olup suyunu çekince ocaktan alınır. Demlenmesi için için pilavın üzerine kâğıt havlu serilerek 10-15 dakika beklenir. Diyet bulgur pilavı servis tabağına alınarak sıcak şekilde sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }