{ "title": "Enginarlı Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/Enginarli-Pilav-23959.jpg", "date": "20.01.2024 04:46:19", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "
Enginarlı pilav, Enginarlı pilav sofrasında farklı lezzetler arayanlar için denenmesi gereken farklı ve güzel bir yemektir. Yapımı son derece kolay olan göze ve mideye hitap eden bu pilav için, basit ve anlaşılır tarif hazırlamaya çalıştık. Sebzeli pirinç pilavlarında birçok çeşit vardır, bunlardan biri de enginardır. Enginarın vitamin açısından çok zengin olduğunu düşünürsek dengeli beslenme açısından, ailemizin ve çocukların faydalanmasın önemli olduğunu unutmamalıyız. Şimdiden afiyet olsun.

Enginarlı Pilav İçin gerekli olan malzemeler
Enginarlı Pilavın Nasıl Yapılır?

Enginarların kabuklarını ve tüyü kısımlarını ayıkladıktan sonra kararmaması içinde su olan bir kaba koyalım. Taze soğanları ince ince doğradıktan sonra pilav tavasını ocağın üzerine koyalım, içerisine zeytinyağını koyup orta hararetli ateşte iki ile üç dakika kızartalım. Küçük kareler halinde doğradığımız enginarları üzerine ekleyelim. (Enginarın biraz diri olmasını istemiyorsanız daha önceden 5 dakika haşlayarak ekleyebilirsiniz) 5-6 damla limon suyunu ve bir çay bardağı suyu ilave ederek 7-8 dakika pişirelim. İnce telli süzgeçte pirinçleri yıkayalım sonra pirinçleri pilav tavasına dökelim, karabiberi ekledikten sonra suyunu ilave edelim. Ocak kısık ateşte iken pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Enginarlı pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. İnce ince doğradığımız yarım demet dere otunu ilave ederek pilavı karıştıralım. Pilav tavasının üzerine kâğıt havlu serdikten sonra kapağını kapatıp on ile on beş dakika demlenmesini bekleyerek dinlendirelim. Çok soğutulmadan sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }