{ "title": "Erişte Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/eriste-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 15:00:48", "author": "Özaltay", "article": [ { "article": "
Erişte pilavı, değişik yemeklerde kullanılan erişteyle yapılan bir pilav türüdür. Özellikle ev yapımı erişteyle hazırlanan pilavın çok lezzetli olduğunu belirtelim. Pilav yapılırken eriştenin kavrularak pişirilmesi, pilavın mis gibi bir kokuya sahip olmasına neden oluyor. Yapımı çok kolay olan bu pilavı, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Biz tarifte ev eriştesi kullandık. Sizler isterseniz hazır erişte kullanabilirsiniz. Anadolu'da pek çok yörede bu kışlık tüketim için evlerde yapılmaktadır. Fakat eriştenin hazır üretimi de yapıldığından, her zaman bulabileceğiniz bir malzemedir. Çorbadan makarnaya kadar birçok tarifte kullanılan bir makarna çeşidi olan erişte, içeriğinde bulunan yumurta gibi malzemelerden dolayı oldukça lezzetli bir hale gelmektedir. Bu nedenle pilavını beğeneceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz erişte pilavını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Erişte pilavı için gerekli olan malzemeler
Erişte pilavı nasıl yapılır?

Pilav tenceresinin içine sıvı yağı ve tereyağını koyun. Yağlar kızdıktan sonra içine ev eriştelerini atın. Erişteler kahverengiye gelinceye kadar kavurun. Daha sonra içine ölçülü sıcak suyu ilave edin. İçine tuzunu atın. Tencerenin ağzını kapatarak, ocağın altını kısın. Erişteler suyunu çekinceye kadar pilavı pişirin. Daha sonra üzerine kâğıt bir havlu örterek, erişte pilavını dinlendirin. Ardından servis tabağına aldığınız pilavın üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak, konuklarınıza ikram ediniz.

Afiyet olsun

" } ] }