{ "title": "Etli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/etli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 12:49:43", "author": "Üngür", "article": [ { "article": "
Etli bulgur pilavı, folik asit yönünden zengin olan bulgur ve etle yapılan lezzetli pilavlarımızdan biridir. Sağlığımız açısından sayısız faydası olan bulgur diğer pilav malzemelerine göre bir adım öndedir. Kan şekerini yükseltmeyen ve bu nedenle şeker hastaları için güvenli bir besin maddesi olan, kanserden koruyan folik asit ihtiyacı olanların tüketmesi gereken günlük vücudun lif ihtiyacını karşılayan bulgurla yapılan pilavlara sofralarımızda yer vermeliyiz. Bulgur pilavı pişirirken, ilave edeceğimiz su miktarı kullanacağımız bulgur miktarının iki katı olmalıdır. Yani 1 bardak bulgur için 2 bardak su ya da et suyu kullanmalıyız. Bulgurun su çekme özelliği fazla olduğu için ilave edeceğiniz suyu çekecektir. Bulgur pilavını sade olarak pişirebileceğiniz gibi domates değişik sebze ya da etle pişirebilirsiniz. Biz de sizlere etli olarak hazırlanmış bir bulgur pilavı tarifi hazırladık. Dilerseniz pilavımızı hazırlamaya başlayalım.
Etli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Etli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavımızın hazırlığına küçük doğranmış kuşbaşı dana etlerini pişirerek başlıyoruz. Arzuya göre normal tencerede çok uzun süreceği için düdüklü tencerede 20 dakika süreyle pişirebiliriz. Etler piştikten sonra pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını koyarak kızdıralım. İçine yemeklik şekilde doğradığımız kuru soğanı, yeşil biberleri ve sarımsağı koyarak kavuralım. Pişirdiğimiz kuşbaşı etleri ilave ederek biraz soteleyelim. Domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayalım. Tencerenin içindeki malzemelerin içine atalım. Domatesler suyunu çektikten sonra domates ve biber salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim. Pilav malzemeleri bu şekilde hazırlandıktan sonra sıcak et suyunu üzerine ilave edelim. Ardından ayıklanmış ve yıkanmış bulguru tencereye koyalım. Ateşin altını kısarak pilavımızı pişirelim. Pilavımız suyunu çektikten sonra tencerenin ağzına temiz bir bez örterek 10 dakika kadar dinlendirelim. Ardından yoğurt ya da ayranla sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }