{ "title": "Etli Nohutlu Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/etli-nohutlu-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 00:50:19", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Etli nohutlu pilav, Pilav bence yemek masalarımızın olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Pilav aslında başlı başına bir yemektir. Pilav çeşitleri de artık git gide artmış durumda diyebiliriz. Bayanların günlerinde veya akşam yemek masalarının baş köşesinde pilav bulunmaktadır. Ben de sizlere benim de favorim olan bir pilav tarifi vereceğim. Bu pilav tarifi aslında bir ana yemektir de diyebiliriz. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Etli nohutlu pilav için gerekli olan malzemeler
Etli nohutlu pilav nasıl yapılır?

Etli nohutlu pilav için ilk olarak küçük doğranmış olan kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ve birazda tuz ekleyip yarım saat kadar pişirin. Etiniz piştikten sonra bir teflon pilav tavasına tereyağı ve sıvıyağı ekleyin. Yağ erimeye başladıktan sonra eti yağa ekleyip kavurun. Et kavrulduktan sonra yıkanmış ve ıslanmış olan pirinci de ekleyin. Eğer pilav yapmadan önce pirinci önceden ıslatırsanız eğer pilavınız daha çabuk ve daha güzel pişecektir. Bir süre de pirinç ile eti kavurduktan sonra kaynamış olan suyu ve tuzunu ekleyin. Pilav kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve yavaş yavaş pişmesini bekleyin. Pilavınız piştikten sonra bir servis tabağına alıp üzerine çok olmayacak şekilde karabiber serpin.

Afiyet olsun.
" } ] }