{ "title": "Etli Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/etli-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 02:39:14", "author": "Tecella", "article": [ { "article": "
Etli pilav, özel günlerde sofraların baş tacı olarak hazırlanan pilav türlerinden biridir. Özellikle köy düğünlerinin vazgeçilmez pilav çeşidi olarak tanınmıştır. İçine koyulan malzemelerin zenginliği bu pilavın tam bir düğün pilavı olarak benimsenmesine sebep olmuştur. Pilavın malzemesinde et bulunduğundan, oldukça doyurucu bir yemektir. Bazı yörelerde ana yemek olarak tüketilmektedir. Pilavda kullanacağınız etin yumuşak ve sinirsiz olmasına dikkat etmelisiniz. Pilav yumuşak olduğundan, etin sert olmaması gerekir. Birbiriyle uyum sağlamaları gerekir. Kuzu eti kullandığınızda özellikle but eti tercih etmelisiniz. Her zamanki gibi pirinci önceden kabartarak, pilavı pişirmelisiniz. Dilerseniz sizler için hazırladığımız pilavın yapımına beraber başlayalım.

Etli pilav için gerekli olan malzemeler
Etli pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamaya başlamadan pirinçleri yıkayalım. Ilık ve tuzlu suda pirinçleri yarım saat kadar bekletelim. Bu şekilde kabaran pirinçlerin tane tane olmasına yardımcı olacağız. Kuzu etlerini de tencerenin içinde haşlamaya başlayalım. Kuru üzümleri ise ılık suyun içine koyalım. Bu arada kuru soğanları çok ince yemeklik doğrayalım. Tencerenin içine tereyağını koyalım. Kızdıktan sonra, kabarmış olan pirinçleri süzerek içine atalım. Tencereye yeni bahar ve tuz ilavesi yaparak, pirinçleri mat beyaz renge gelene kadar kavuralım. Bu arada haşlanmış olan nohutların kabuklarını soyalım. Bu arada tencerenin içinde haşlamış olduğumuz kuşbaşı kuzu etlerini suyun içinden alarak, soğanların üzerine ilave edelim. Kabukları soyulmuş nohutları ve kuru üzümleri de tenceredeki malzemelerin üzerine ilave edelim. Tane karabiberleri ve toz karabiberi tencereye koyalım. Sıcak et suyunu ilave ederek, ateşin altını kısalım. Pirinçler suyunu çektikten sonra, pilavı ocaktan alalım. Üzerine kâğıt havlu örterek, on dakika kadar dinlendirelim. Servis tabaklarına kaseyle şekil vererek, etli pilavı konuklarımıza ikram edelim. Etli pilav isterseniz tek başına bile sunabileceğiniz, doyurucu ve lezzetli bir pilavdır.

Afiyet olsun.
" } ] }