{ "title": "Etli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/etli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 15:36:24", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Etli pirinç pilavı, tarifi tercih edilen farklı pirinç pilavları arasındadır. Akşam yemeklerinizde yapıp misafirlerinize sunabileceğiniz kolay ve lezzetli bir yemektir. Ayrıca içinde bulunan kalsiyum sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineral ve demir ihtiyacını da karşılamaktadır. Pilavın bir diğer özelliği ise pişireceğiniz yemeği kişi sayısına göre ayarlayabilir eksiltip veya çoğaltabilirsiniz. Etli pirinç pilavını örneğin bu ölçü ile hatırlarsak eğer 5 kişilik bir aile için gayet ideal bir ölçüdür. Fakat kalabalık misafirleriniz için bu ölçüyü 3-4 bardak pirinç ile hazırlayabilirsiniz. Pilavı pişirirken her zaman pirinci ölçtüğünüz bardak ile suyunu da ölçün. 1 bardak pirince 1.5 bardak su ideal oluyor. Tabii kullandığınız pirinç türüne göre de değişir. Bunu sonradan sıcak su ilave ederek ayarlayabilirsiniz. Pilavı hem pirinci kavurarak hem de pirinci önceden ıslatarak yapabilirsiniz. Ben bugün size ıslatarak yaptım ama kavurarak da gayet lezzetli oluyor. 2 şekilde de yapıp sevdiklerinin ile bu güzel yemek tarifini paylaşıp yiyebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.

Etli pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler
Etli pirinç pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle pilavlık baldo pirinçleri Yarım saat kadar ılık suda bekletin. Etli pirinç pilavını yaparken en önemli şey pilavın içindeki etlerin yumuşak olmasıdır. Bu nedenle tercihen kuzu eti kullanabilirsiniz veya et dana eti ise de sinirsiz ve yumuşak olmasını kasabınızdan isteyebilirsiniz. Kuşbaşı olarak doğranmış etleri pilav tavasına alın. Daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Etler önce suyunu salar. Saldıktan sonra biraz karıştırarak etin kendi suyunda pişmesini sağlayın. Etler suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağını da ekleyip birkaç dakika etleri kavurun. Daha sonra ıslatılan pirinçlerin suyu süzülüp iyice yıkandıktan sonra içine ilave edilir. 1-2 dk da pirinçle beraber kavrulduktan sonra tuzunu ekleyip pilavın suyunu ilave edin. Pilavın suyunun sıcak olmasına dikkat edin. Pilavın suyunu ayarladıktan sonra yemeğin ağzını kapatın. Önce yüksek ateşte kaynattığınız pilavı daha sonra ocağın altını kısarak kısık ateşte pişmesini bekleyin. Pirinçle suyu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine bir kâğıt havlu kapatıp pilavın demini alması için en az 10-15 dk bekleyin. Dinlenen pilavınızı tabaklara koyup sıcak servis yapınız. Yanına bir bardak soğuk ayran çok yakışacaktır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }