{ "title": "Fırında Etli Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/firinda-etli-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 22:39:16", "author": "Eyüp ÇANKAYA", "article": [ { "article": "Fırında Etli Pilav; Türk mutfağının vazgeçilmez başta gelen lezzetlerinden olan ve hemen hemen her sofranın baş tacı olan pilavı bugün sizlere Etli fırında çeşidinin yapılışını anlatacağız. Gayet doyurucu ve lezzeti ile vazgeçilmez damak lezzetiniz olacağına şüphemiz yok. Fırında etli pilav yapmak için öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım.

Fırında Etli Pilav malzemeleri
Fırında Etli Pilav Nasıl Yapılır?

1 Tencere içerisine sıvı yağı koyarak Etleri pembeleşinceye kadar kavurun ardından yeteri kadar su ve tuz ekleyip 30 dakika boyunca pişiriniz. Etlerin pişme sırasında pirinçleri yıkayıp hazır şekilde bekletiniz. Daha sonra hazırda bulunan soğanımızı ince ince kıyıp başka bir kap içerisinde sıvı yağ ile kavurun soğanlar hafif pembeleşince ardından hazırda olan domatesleri rendeden geçirip soğanların üzerine ilave edip birkaç dakika kadar daha kavurunuz. Haşlanan ve hazır kıvama gelen etlerin suyunu bir kâseye alıp yemekte kullanmak için bekletiyoruz. Hazırladığımız soğan ve domatesli sosun üzerine karabiber, haşlanan et suyundan 2 su bardağı kadar ve 3 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Ardından bir borcam veya Cam servis tabağı yardımı ile pirinçleri içerisine serip haşlanan Etleri üzerine ilave edip yayıyoruz. Son olarak domatesli soğanlı olarak hazırladığımız sosu tüm et ve pirinçleri örtecek şekilde döküyoruz. Daha önceden hazırladığımız 180 santigrat derecedeki fırınımız da 30 dakika boyunca pişiriyoruz. Piştikten sonra sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }