{ "title": "Fırında Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/firinda-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 16:59:55", "author": "Sevimnaz", "article": [ { "article": "
Fırında pilav, diğer yemekler gibi fırında pişirildiğinde pilavın lezzeti de daha farklı olmaktadır. Fırında pişireceğiniz pilavı önceden biraz ocağın üzerinde pişirebilirsiniz. Ayrıca bizim yaptığımız gibi pilava sos hazırlayabilir ve lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavın içine ilave ettiğiniz malzemelerle, yanındaki ana yemeğe uyum sağlamasına yardımcı olabilirsiniz. Pirinci kaliteli ve pilava uygun bir şekilde seçmelisiniz. Ayrıca pilava fazla miktarda yağ koymamalısınız. Sizlere hazırladığımız fırında pilav tarifini beğeneceğinizi umuyoruz. Dilerseniz pilavı hazırlamaya başlayalım.

Fırında pilav için gerekli olan malzemeler
Fırında pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce pirinci akan suyun altında yıkalım. Ilık ve tuzlu suyun içinde yarım saat kadar kabartalım. Daha sonra tencerenin içine tereyağını koyarak, pirinçleri kavuralım. İçine tuzunu ve sıcak suyu ilave ederek, kısık ateşte pişirelim. Bu arada cheddar peyniri ve kuru soğanı rendeleyelim. Dere otunu ayıklayarak, ince bir şekilde kıyalım. Bir kâsenin içinde yumurtaları çırpalım. İçine hazırladığımız kuru soğan, dere otu, peynir bezelyeyi ilave edelim. Ayrıca muskat rendesini, tuzu, karabiberi, hardal, sıvı yağ ve sütü içine koyarak, malzemelerin hepsini iyice karıştıralım. Bunun içine pişirdiğimiz pilavı koyup, hepsini harmanlayalım. Uygun bir fırın kabının içini yağlayarak, hazırladığımız karışımı dökelim. Önceden 175 derece ısıtmış olduğumuz fırında, yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız pilavı sıcak olarak konuklarımıza servis edelim.

Afiyet olsun.

" } ] }