{ "title": "Fıstıklı Üzümlü Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/fistikli-uzumlu-pilav.JPG", "date": "20.01.2024 17:26:47", "author": "Mutarra", "article": [ { "article": "
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını tam olarak tutturmanız gerekir. Bu nedenle önceden kabarttığınız pirinçlere bire bir ölçüyle su ilave etmelisiniz. Bu ölçüyle hazırladığınız pilavların pişirilme şekli önemli değildir. İster kavurarak ister direkt olarak kaynayan suya atın, bu ölçü tam gelecektir. Bu ölçüye uyanlar pilavı pişirememe kaygısı yaşamayacaklardır. Bu tarifimizde kullanılan kuş üzümleri ve dolmalık fıstığın kendine gelmesi için, önceden ılık suyun içinde bekletilmesi gerekiyor. Pilavda kullanacağınız pirinçte kaliteli ve pilava uygun olmalıdır. Pilavın yanında sunulan yemeklerle uyum içinde olması gerekir. Bu detaylara dikkat edildiği sürece hazırlayacağınız pilavlar ana yemeklerle birlikte uyum içinde olacak ve beğenilecektir. Sizlere fıstıklı ve üzümlü bir pilav tarifi hazırladık. Dilerseniz birlikte pilavı hazırlamaya başlayalım.

Fıstıklı ve üzümlü pilav için gerekli olan malzemeler
Fıstıklı ve üzümlü pilav nasıl yapılır?

Pilavı pişirmeye başlamadan kuş üzümlerini ve dolmalık fıstığı ılık suyun içine koyalım. Pirinçleri akan suyun altında, fazla hırpalamadan iyice yıkayalım. Pirinçleri de hazırladığımız ılık ve tuzlu suyun içine koyalım. Pirinçler en az yarım saat kabarsın. Daha sonra pilav pişireceğiniz yayvan bir tencerenin içinde tereyağını eritelim. İçine ince doğradığımız kuru soğanı atarak kavurmaya başlayalım. Dolmalık fıstıkları da içine atalım. Fıstıklar kavrulup, kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edelim. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye atalım. Pirinçlerin rengi mat beyaz renge gelene kadar kavuralım. Daha sonra et suyunu, tuzu, kuş üzümlerini ve baharatları içine atalım. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyelim. Pilavınız göz göz olduktan sonra altını kapatın. Üzerine kâğıt bir havlu kapatın. On dakika kadar pilavı dinlendirin. Fıstıklı ve üzümlü pilavı yanında ana yemeğinizle birlikte konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }