{ "title": "Havuçlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/havuclu-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 03:31:03", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Havuçlu Bulgur Pilavı, Çoğu kişi belki de pirinç pilavını daha çok seviyor ve yemeklerin yanına daha çok yakıştırıyor olabilir. Ama bulgur pilavının hem tadı hem de lezzeti daha bir başka oluyor. Bu sebepten dolayı da bu enfes iki pilav çeşidini de birbirleri ile kıyaslamak çok da doğru olmaz çünkü ikisinin de yarı bir lezzeti vardır. Havuçlu bulgur pilavı B vitamini bakımından oldukça zengin, çok düşük kalorili, zengin lif oranı açısından günlük ihtiyacınızı karşılayan vitamin deposu bulgur ile yapılan oldukça lezzetli pilav çeşitlerinden birisidir. Havuç kullanılarak yapılan bu bulgur pilavını oldukça hafif bir şekilde yiyebilirsiniz çünkü kalorisi oldukça düşüktür. Ayrıca sindirimi de oldukça kolaydır. İçindeki havucun etkisi ile A vitaminini de bünyesine almış olan bulgur pilavını keyifle tüketebilirsiniz. Havuç özellikle de kış meyvesi olmasına rağmen yine de yaz mevsiminde de kolaylıkla bulunabilen bir sebze çeşididir. Bu yüzden bu enfes pilav tarifini sıcak yaz günlerinde dahi öğle yemeği olarak yiyebilirsiniz. Şimdi sizlerle oldukça sağlıklı, besleyici, doyurucu ve bir o kadarda lezzetli olan havuçlu bulgur pilavının tarifine geçelim.

Havuçlu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Havuçlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bu enfes pilavı yapmak için öncelikle bir tencere içine sızma zeytinyağını koyun ve biraz kızdırın. Daha sonra kuru soğanı soyun ve yemeklik olacak şekilde doğrayın. Yine aynı şekilde yeşil biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyerek onu da yemeklik doğrayın. Daha sonra doğramış olduğunuz yeşil biberi tencere içinde kavrulmakta olan soğanların üstüne ilave edin. Havuçlu bulgur pilavını yapmak için daha sonraki işlem havuçları rendelemek bunun için öncelikle havuçların iyice yıkayın kabuk kısımlarını soyun ve rendeleyin. Tencerede kavrulan soğanların içine ilave edin. Birazcık daha kavurduğunuz pilav malzemelerinin içine isteğe göre domates salçası veya rendelenmiş domateste ilave edebilirsiniz. Eğer domates rendesi değil de domates salçası kullanacak iseniz salçanın kokusu çıkana dek iyice kavurun ki salça ham kalmasın. Daha sonra bütün bu pilav malzemelerinin içine nane ile tuzu da ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulguru ayıklayın yıkayın ve onu da tenceredeki malzemelerin içerisine ilave edin tenceredeki malzemeler kaynadıktan sonra da tencerenin kapağını kapatın. Ateşin altını kısın pilav suyunu çekene kadar bekleyin. Daha sonra pilavın suyunu çekmiş diye kontrol edin eğer suyunu tamamen çekmiş ise artık ocaktan alma zamanı gelmiş demektir. Suyunu çekerek pişen pilavın üstüne kâğıt bir havluyla kapatarak tam on dakika kadar dinlenmeye bırakın. Yapacağınız bu işlem pilavınızın daha tane, tane olmasını sağlayacaktır. Enfes havuçlu bulgur pilavı servise hazır. O akşam ana yemeğiniz ne ise yanında müthiş gidecektir. Yine damak tadınıza ve isteğinize bağlı pilavla birlikte ayran veya yoğurtta ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }