{ "title": "Havuçlu Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/havuclu-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 06:40:07", "author": "Canruba", "article": [ { "article": "
Havuçlu pilav, kış aylarında farklı bir pilav yemek isteyenlere tavsiye edeceğimiz lezzetli ve besleyici bir pilavdır. Genellikle garnitür olarak yemeklerde ve salatalarda kullandığımız havuç, beta karoten içeriğiyle kanseri önleyici, A vitamini içeriğiyle göz sorunlarına iyi gelen, eklem iltihapları ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu, sindirimi kolaylaştırıcı etkilere sahiptir. Bu yüzden pilavın içeriğinde havucu kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca lezzetine doyum olmayacak bir pilav yiyeceksiniz. Pilav pişirirken uymanız gereken kurallara dikkat ederseniz, emeklerinize değecek bir sonuç ortaya çıkacaktır. Pirincin iyi bir pilav pişirilmesi için önceden buna hazırlanması gerekir. Ilık ve tuzlu suda kabartılmalı ve kırılmamaları için fazla karıştırılmamalıdır. Pirinç nişasta içerdiğinden, suyla temas ettiğinde kırılabilir. Bu nedenle karıştırırken bile dikkatli olmalısınız. Kullanacağınız pirinci pilav için uygun olabilecek türden seçmelisiniz. Bunu tercihen baldo pirinç olarak seçin. Et kullanmadan pişirdiğiniz pilavlarda sadece tereyağı kullanabilirsiniz. Etle yaptığınız pilavlarda ise tereyağını sıvı yağla karıştırarak kullanmalısınız. Pilavı her zaman taze ve sıcak olarak tüketmeye çalışın. Sizlere havuçlu pilavı nasıl hazırlamanız gerektiğini ölçüleriyle birlikte hazırladık. Dilerseniz birlikte bu lezzetli bir tarifi hazırlayalım.

Havuçlu pilav için gerekli olan malzemeler
Havuçlu pilav nasıl yapılır?

Pilavı pişirmek için önce pirinçleri akan suyun altında yıkayın. Daha sonra hazırladığınız ılık ve tuzlu suyun içinde pirinçleri kabartın. Bu şekilde pirinçleri en az yarım saat bekletin. Ardından pilav tenceresinin içine tereyağını koyarak eritin. İçine çok ince doğranmış kuru soğanı koyarak kavurmaya başlayın. Bu arada havuçları iri rendeleyin. Soğanlar şeffaflaştığında rendelenmiş havuçları da tencerenin içine atın. Malzemelerin hepsini kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra, et suyunu tencerenin içine dökün. Kaynadıktan sonra, pirinçleri süzerek içine atın. Pilavın tuzunu ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın suyu çekmesini bekleyin. Pişen pilav göz göz olduğunda, ateşin altını kapatın. Tencerenin ağzına kâğıt bir havlu kapatın ve pilavı en az on dakika kadar demlendirin. Ardından taze nane yaprakları ile süsleyerek, konuklarınıza ikram edin.

Afiyet olsun.
" } ] }