{ "title": "İç Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/ic-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 20:35:48", "author": "Deryadil", "article": [ { "article": "
İç pilav, mutfağımızda en fazla yapılan etli pilav türleri arasında yer alır. Pilavın yapımında en fazla ciğer kullanılır. Farklı baharatlar kullanılarak, yöresel olarak değişik lezzetler elde edilir. Bu pilav tarifimiz de etli hazırlandığından, içine konulacak tereyağının yarı yarıya sıvı yağla karıştırılması önerilir. Bu şekilde daha hafif bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavınızı hazırlarken iyi kalitede bir pirinç kullanmalısınız. Ayrıca pirinci yıkarken dikkat etmeniz gerekir. Pirinç nişastalı olduğundan, birbirine kolayca yapışır ve elle yapılan temasta kolayca kırılabilir. Bu nedenle yıkama sırasında hassas olmanızı öneririz. Aynı şekilde pirinci kavururken kaşıkla aynı yönde karıştırın. İç pilavı pişirirken bu püf noktalarına dikkat ederseniz, çok lezzetli bir pilav pişirebilirsiniz. Dilerseniz birlikte bu pilavı hazırlamaya başlayalım.

İç pilav için gerekli olan malzemeler
İç pilav nasıl yapılır?

Pilavınızı hazırlayabilmek için dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini kabarması için ılık suyun içinde on dakika kadar bekletiniz. Pirinci akan suda yıkayarak, içine biraz tuz attığınız ılık suda demlenmeye bırakın. Bu arada kuzu ciğerini kokmaması için iyice temizleyin ve çok küçük doğrayın. Tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağı koyun. Kızgın yağın içinde dolmalık fıstıkları ve ince yemeklik doğranmış kuru soğanları biraz sarartın. Dolmalık fıstıklar kavrulduğunda, aromasını pilava verecektir. Harcın içine arzu ettiğiniz baharatları bu aşamada ilave edebilirsiniz. Sonra küçük doğranmış kuzu ciğerleri tencereye atarak soteleyin. Pirinçleri süzerek, şeffaflaşana kadar kavurun. Pilavın içine sıcak et suyunu ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın pişmesini sağlayın. Suyunu çeken pilavın üzerine kâğıt havlu koyarak demlenmesini sağlayın. Daha sonra servis tabağına aldığınız iç pilavı yanına maydanoz ve dereotu yaprakları ile çeri domatesler koyarak süsleyin. İç pilavınız konuklarınıza servis edilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }