{ "title": "Kavurmalı Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/kavurmali-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 05:20:28", "author": "Faysal", "article": [ { "article": "
Kavurmalı pilav, düğünlerde ve bayramlarda sıkça yapılan pilav türlerinden biridir. Çoğu yöremizde düğün pilavı olarak anılan bu tarif, tek başına bile servis edilecek özelliklere sahiptir. Tane tane olmuş bir pilavın üzerinde sunulan kavurma etle birlikte yenilen lezzetli tarifler arasında yer alır. Pilavın doğru bir şekilde pişirilmesi elbette pilavın lezzetini açığa çıkarmaktadır. Bu pilav genellikle suya salma yöntemi kullanılarak yapılır. Fakat yine önceden pirincin kabartılması gerekiyor. Bu şekilde yine lezzetli bir pilav yiyebiliyorsunuz. Pilavınızın güzel olması için doğru yıkayarak nişastasından arındırmanız gerekir. Nişastası üzerine kaldığında pilavınız yapış yapış olacaktır. Bu nedenle kabartmandan önce pirinci akan suyun altında yıkamalısınız. Bunu dışında pilavın kavurmasını iyi pişirmelisiniz. Etin yumuşak yerinden aldığınız kuşbaşı et sinirsiz olmalıdır. Bunlara dikkat edildiği sürece pilavınız tam kıvamında olacaktır. Sizler için hazırladığımız kavurmalı, isterseniz pilavı birlikte pişirelim.

Kavurmalı pilav için gerekli olan malzemeler

Kavurması için
Pilavı için
Kavurmalı pilav nasıl yapılır?

Pilavın önce kavurmasını pişirmeye başlayalım. Bu arada pirinçleri yıkayarak, ılık ve tuzlu suya kabarması için koyalım. Aynı şekilde kuş üzümlerini de ılık suyun içine koyalım. Kuşbaşı etleri uygun bir tencereye koyarak, suyunu salıp pişmesi için kısık ateşe koyuyoruz. Etler suyunu çekince üzerine etleri örtecek kadar su ilave ediyoruz. Bu şekilde yine kısık ateşte en az 1,5 saat daha etlerin pişmesini bekliyoruz. Etler iyice yumuşadıktan sonra tereyağını, tuzunu ve karabiberini koyarak, etleri güzelce kavuruyoruz. Pilav tenceresinde tereyağını eritin. İçine sıcak et suyunu ve suyu sıcak olarak koyun. İçine haşlanmış nohudu, tuzu, kabarmış olan kuş üzümlerini atın. En son pirinçleri süzüp içine koyun. Ateşin altını kısarak pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyin. Ardından üzerine kâğıt havlu örtün. Bu şekilde dinlendirilmiş pilavın üzerine kavurma eti koyarak, konuklarınıza sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }