{ "title": "Kepekli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/kepekli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 04:05:24", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Kepekli Pirinç Pilavı, kepekli pirinç pilavı normal pirinç pilavından tat olarak biraz daha farklıdır. Kepekli pirinç pilavının pişme süresi beyaz pilava göre daha uzundur. Ayrıca kepekli pirinç tüketmek diğer pirinçten daha sağlıklıdır. Kepekli pirinç pilavı diyet yapanlar içinde ayrı bir seçenek olmaktadır. Kepekli pirincinde diğer pirinç gibi şehriyeli, domatesli etli, patlıcanlı, nohutlu veya sebzeli çeşitleri de yapılabilmektedir. Kepekli pirinç pilavı daha besleyici bir pirinç çeşididir.

Ayrıca pirinç pilavı doğu memleketlerinin temel yemeklerinden biridir. Hindistan, Japonya, Amerika, Çin ve Mısır en fazla üretimi üretilen ülkelerdendir. Pirinç Türkiye'de pahalı bir gıda maddesi olsa da sofraların vazgeçilmez gıda maddelerinin başında ver almaktadır. Pirincin Türkiye'de pahalı olmasının sebebi ise iklimin elverişli olmaması ve yetiştirilebilecek arazinin az olmasıdır. Pirincin fazla kalorili olmasının nedeni azotlu madde, madensel madde miktarı, karbonhidrat, nişasta ve şeker olmasıdır. Bu nedenle pirinç pilavından vazgeçemeyenler için kepekli pirinç pilavı tercih edilmektedir.

Kepekli pirinç pilavı için gerekli malzemeler
Kepekli pirinç pilavı nasıl yapılır?

Bir su bardağıkepekli pirinci geniş kabın içerisine koyup üzerini kapatacak kadar sıcak su bir yemek kaşığı kadar tuz ekleyip yarım saat kadar bekletip suyunu süzüyoruz. Daha sonra pilav yapacağımız tencerenin içerisine tereyağı koyup eritiyoruz. Erittiğimiz tereyağının üzerine yıkayıp süzdüğümüz kepekli pirinçleri ekleyerek beş altı dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra da iki bardak sıcak suyu ekleyerek önce hızlı ateşte birkaç dakika pişiriyoruz. Daha sonra da tencerenin altını kısarak kepekli pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz pilavın etrafını sararak yarım saat kadar demlenmeye bırakıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
" } ] }