{ "title": "Kestaneli Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/kestaneli-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 19:31:40", "author": "Doğanalp", "article": [ { "article": "
Kestaneli pilav, her yaştan insan için enerji kaynağı olacak ve uzun yaşamın sırlarından biri olan kestaneyle hazırlanan bir pilav tarifidir. Kolesterolü düşüren, vücuda zindelik veren, kan dolaşımını düzenleyen, basur ve varis oluşumlarında ve daha pek çok sağlık sorununa faydalı olan kestaneyi çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi, bizim yaptığımız gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yemeklerin hem içinde hem de garnitür olarak kullanılabilir. Sizlerle birlikte kestaneli pilav yapımına başlayalım.

Kestaneli pilav için gerekli olan malzemeler
Kestaneli pilav nasıl yapılır?

Pilav hazırlığına tavuk butları haşlayarak başlayalım. Tencereye su, bir miktar tuz ve tane karabiber koyarak, tavuk butları içinde haşlayalım. Haşlanan tavuk butları soğuduktan sonra kemiklerini çıkararak, irice parçalara ayıralım. Bu arada kestaneleri suyun içinde haşlayalım ve kabuklarını soyalım. Kestanelerin fazla haşlanmamasına dikkat edelim. Pirinçleri de içine biraz tuz koyduğumuz ılık suda kabartalım. Tencerenin içinde önce havucu rendeleyerek kavuralım. Ardından pirinçleri süzerek, yağda renkleri şeffaflaşana kadar kavuralım. Şimdi pilavı hazırlayacağımız tencereyi alalım. Tencerenin fazla derin olmamasına ve fazla yayvan olmamasına dikkat edin. Tencerenin en alt bölümüne kestaneleri koyalım. Üzerine tavuk etlerini ve kabuğu soyulmuş olan bademleri yerleştirelim. Bu malzemelerin üstüne kavurmuş olduğunuz havuçlu pirinçleri yerleştirelim. Pilavın tuzunu ve et suyunu ilave edelim. Ateşin altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Pilav piştikten sonra, üzerine temiz bir bez örterek dinlendirelim. Bu arada pilavın altını tutturmayın. Dinlenmiş olan kestaneli pilavı servis tabağının içine ters çevirelim. Pilavınız hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle harika olacaktır. Konuklarınızda ikram edeceğiniz bu pilavı beğeneceklerdir. Pilavdan parçalar keserek servis edebilirsiniz. Bu pilavı tek başına servis edebileceğiniz gibi, özel günlerde ana yemeğin yanında sunabilirsiniz. Kestane ve pilav birbirine yakışan besinlerdir. Özellikle kış aylarında bu pilavı sıkça yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }