{ "title": "Kıymalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/kiymali-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 15:39:31", "author": "Cansun", "article": [ { "article": "
Kıymalı bulgur pilavı, oldukça doyurucu ve lezzetli bir bulgur pilavı türüdür. İçindeki etin ve bulgurun sağlığımıza katkıları küçümsenemez. Dengeli beslenmemiz açısından, bu tür besinleri yemek listesinde bulundurmalıyız. Folik asit açısından zengin, doyurucu, hazmı kolay, kan şekerini yükseltmeyen bir tahıl olan bulguru, tüketmek için kendimize fırsatlar yaratmalıyız. Bulgur pilavının pişirilmesi oldukça kolaydır. Çünkü pirinç pilavı gibi suyu ayarlamama gibi bir sorun yaşamazsınız. Suyunu fazla kaçırsanız bile, bulgur hepsini çekecektir. Eğer suyunuz az geldiyse, yine üzülmeyin. Altını kapatmadan biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi bulgur hataları örten bir tahıl grubudur. Yine de bir bardak bulgura iki bardak suyun yeterli olacağını belirtelim. Bulgur pilavını biraz sulu yemeyi seviyorsanız, bir ölçü daha fazla su ilave edebilirsiniz. Pilavın içine dilediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz. Bulgurun sayısız faydası bulunduğundan, pilavı zevkli ve lezzetli hale getirerek, ailenizde tüketimini arttırabilirsiniz. Sizlere kıymayla pişireceğiniz, bir pilav tarifi hazırladık. Dilerseniz pilavı hep birlikte pişirelim.

Kıymalı bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Kıymalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce kuru soğanı ve yeşil biberleri ayıklayalım. Bunları ince yemeklik olarak doğrayalım. Tencerenin içinde tereyağını kızdıralım. Kuru soğanları, sarımsağı ve yeşil biberleri içine atarak, kavurmaya başlayalım. Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kıyma suyunu çekince domates salçasını koyarak, salçanın kokusu çıkana kadar pişirelim. Sonra domatesleri rendeleyerek içine koyalım. Tuzu ve karabiberi ilave edelim. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirelim. Bulguru yıkayarak malzemelere ilave edelim. Biraz bu şekilde kavurmaya devam edelim. Daha sonra et suyunu sıcak olarak koyarak, ateşin altını kısalım. Bulgur suyunu çekince üzerine temiz bir bez kapatarak, pilavı dinlendirelim. Yanında yoğurt ve ana yemeğimizle birlikte konuklarımıza sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }