{ "title": "Kuş Üzümlü Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/kus-uzumlu-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 04:32:11", "author": "Türkân", "article": [ { "article": "
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda kullanacağınız pirincin baldo olmasıdır. Bu pilavı ister suya salma yöntemiyle ister bizim yaptığımız gibi kavurma yöntemiyle pişirebilirsiniz. Pirinci önceden ılık ve tuzlu suda kabarttıktan sonra, pilava koyacağınız su miktarı bire bir ölçüde olmalıdır. Yani bir bardak pirince, bir bardak su ilave etmelisiniz. Bazı tariflerde bu ölçüyü pirinci kabartmalarına rağmen iki bardak olarak vermektedirler. Ancak kabarmış pirinç için bu oldukça fazla oranda sudur. Pilavınız lapa gibi olabilir. İçine arpa şehriye koymadıktan sonra, kabarttığını pirince sadece bir bardak su ya da et suyu koyun. Arpa şehriye koyarsanız, çok az daha fazla su koyabilirsiniz. Verdiğimiz ölçüyü güvenle kullanabilirsiniz. Pilav pişirmenin püf noktalarına değindikten sonra, sizler için hazırladığımız kuş üzümlü pilavı beraber hazırlamaya başlayalım.

Kuş üzümlü pilav için gerekli olan malzemeler
Kuş üzümlü pilav nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri akan suyun altında yıkayarak, ılık ve tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekletelim. Kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları da ılık suyun içine koyalım. Bundan sonra pilav tenceresine tereyağını ve sızma zeytinyağını koyalım. Ateşte kızdıktan sonra yemeklik doğradığımız kuru soğanı kavurmaya başlayalım. İçine dolmalık fıstıkları atalım. Soğanlarla birlikte fıstıkları da kavuralım. Daha sonra pirinçleri süzerek, tencereye koyalım. Pirinçler matlaşana kadar malzemelerle birlikte kavuralım. Yalnız pirinçleri tahta bir kaşıkla ve tek yöne doğru karıştıralım. Çünkü bu aşamada pirinçler her an kırılmaya müsaittir. Şimdi tencereye kabarmış olan kuş üzümlerini ve pilavın tuzunu atalım. Şimdi et suyunu tencereye ilave edelim. Ateşin altını kısmadan önce toz tarçını ve karabiberi pilavın içine atalım. Kısık ateşte suyunu çeken ve göz göz olmuş pilavın ağzına temiz bir bez kapatarak, demlenmesini sağlayalım. Yaklaşık olarak on dakika sonra kuş üzümlü pilavı yanında uygun bir ana yemekle birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }