{ "title": "Kuskus Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/kuskus-pilavi.JPG", "date": "21.01.2024 02:05:46", "author": "Taceddin", "article": [ { "article": "
Kuskus pilavı, tahılların sınıfına giren kuskusla hazırlanmış olan lezzetli bir pilavdır. İçeriğinde vitaminler, mineraller, sodyum gibi vücudumuz için faydalı maddeler bulunan kuskus hem lif oranı açısından zengin hem de besleyicidir. Ayrıca diğer tahıllar gibi kanseri önleyici, kalp hastalıklarından koruyucu özellikleri vardır. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız, gün içinde yediklerinizin 6-11 tanesinin tahıl ürünü olması gerekir. Sağlıklı olmanın yolu tahıllardan geçmektedir. Bu yüzden kuskus pilavı sağlıklı beslenmenize katkı sağlayacaktır. Bu nedenle bizde sizlere güzel bir kuskus pilavı tarifi hazırladık. Bu pilavın malzemelerini kendinize göre zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz içine domates, et çeşitleri bile ilave edebilirsiniz. Kuskus pilavını hazırlarken fazla miktarda su koymamaya çalışın. Kuskuslar lapa gibi olup, birbirine yapışmasın. Bu yüzden ölçülere uymaya çalışın. Kuskus pilavını her türlü ana yemeğin yanında hazırlayabilirsiniz. Şimdi pilavı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Kuskus pilavı için gerekli olan malzemeler
Kuskus pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için öne yeşil biberlerin çekirdeklerini ayıklayarak ince bir şekilde doğrayın. Arpacık soğanlarında kabuklarını ayıklayın. Pilav tenceresine sızma zeytinyağını koyarak kızdırın. İçine yeşil biberleri ve arpacık soğanları atarak kavurun. Daha sonra kuskusu tencerenin içine koyun. Kavurmaya devam edin. İçine sıcak suyunu, tuzunu ve karabiberi ilave ederek, kısık ateşte pilavı pişirin. Pilavınız suyunu çekince, tencereyi açarak pilavı karıştırın. Böylece pilavı biraz havalandırmış olduk. Kuskus pilavını servis etmeden önce on dakika kadar dinlendirin. Daha sonra servis tabağına alarak, üzerine kıyılmış maydanoz ve nane serperek konuklarınıza servis ediniz. Pilavın yanında konuklarınıza cacık veya yoğurt servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }