{ "title": "Mantarlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/Mantarli-Bulgur-Pilavi-17375.jpg", "date": "19.01.2024 21:18:02", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Mantarlı Bulgur Pilavı, MantarlıBulgur Pilavı Türk mutfağının vazgeçilmez ve lezzetli yemeklerinden biridir. Yapılışı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Mantarlı bulgur pilavı için kültür mantarı kullanmak önemlidir. Yabani mantarlardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Çünkü zehirli olabilecekleri için böyle bir riske girmek doğru değildir. Kültür mantarı manavlarda marketlerde çok kolay ve uygun fiyata bulabiliriz. Bu kısa hatırlatmadan sonra yemeğimizin tarifine geçelim.

Mantarlı Bulgur Pilavıiçin gerekli olan malzemeler
Mantarlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilav tenceresini ocağın üstüne koyup altını açın. Tencere içerisine tereyağı ve zeytinyağını koyun. Yağlar ısınırken diğer taraftan orta boy soğanı soyarak ince ince kıyın. Tencerenin içerisinde rengi pembeye dönene kadar kızartın. İçerisine salça ekleyip on yirmi saniye salçayı kavurun. İnce kıyılmış mantarı da tencerenin içerisine ekleyin. Üstüne tuz bulgur ekleyerek kavurmaya devam edin. Eğer sarımsak seviyorsanız iki diş ince kıyılmış sarımsak ekleyerek yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz. Son olarak suyunu ilave ederek kaynattıktan sonra ocağın altını iyice kısın. Suyumu çektikten sonra ocağın altını kapatın demlenmesi için üzerine bir kâğıt havlu koyarak kapağını kapatın. On dakika sonra sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }