{ "title": "Mantarlı Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/mantarli-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 06:41:46", "author": "Rifat", "article": [ { "article": "
Mantarlı pilav, bu tarifte ülkemizde yapılan lezzetli pilav türlerinden biridir. Mantarı pek çok yemekte garnitür olarak kullanmışsınızdır. Pilavın içinde denemediyseniz, tarifi hazırlamanızı tavsiye ederiz. Bundan sonra sade pilav pişirmek yerine, her zaman mantarlı pilav pişirmeyi tercih edeceksiniz. Mantarın kendine has lezzetiyle karışan pilavın tadını beğeneceksiniz. Burada önemli olan pilavın ölülerine uymanızdır. Tam kıvamı yakalamak için, bunlara dikkat ediniz. Şimdi sizler için hazırladığımız mantarlı pilavı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Mantarlı pilav için gerekli olan malzemeler
Mantarlı pilav nasıl yapılır?

Önce pirinçleri akan suda hırpalamadan yıkayalım. Daha sonra hazırladığımız tuzlu ılık suyun içine koyalım. Pirinçler burada en az yarım saat beklesin. Pilavın kıvamında ve tane tane olması için bu aşamayı ihmal etmeyin. Pirinçler kabardıktan sonra tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. Şimdilik tereyağını ilave etmeyin. Tereyağı kavurma işleminde yanmasın. Yağ kızdıktan sonra arpa şehriyeleri içine koyarak, kavurmaya başlayın. Şehriyeler kahverengine döndükten sonra, havuçları küçük küp şeklinde doğrayarak tencereye atın. Kısa bir süre malzemeleri kavurun. Şimdi mantarları ince bir şekilde doğrayarak, kavrulan malzemelere ilave edin. Bu şekilde yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Ateşin ısısını düşük tutarsanız, mantarlar sulanır. Bu nedenle malzemeleri yüksek ateşte ve başında durarak kavurun. Pirinçlerin suyunu süzerek, kavurmak için tencereye atın. Pirinçler mat beyaz renge gelene kadar, tencerede tahta bir kaşıkla tek yöne karıştırarak kavurmaya devam edin. Bu esnada pirinçleri fazla karıştırmayın. Karıştırma işlemini tek yöne doğru yapın ki, pirinçler kırılmasın. Kavurma işlemi bitince pirinçlere suyu ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini koyalım. Tavuk bulyonu ve tereyağını ilave ederek, ocağın altını kısalım. Pirinçler suyunu çekince pilavı hafifçe karıştırıp, üzerine temiz bir bez örterek dinlendirelim. On dakika kadar dinlenen mantarlı pilavı sıcak olarak konuklarımıza ikram edelim. Pilavı et ve tavuk yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }