{ "title": "Mercimek Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/mercimek-pilavi.jpg", "date": "26.01.2024 10:05:29", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Mercimek pilavı, Pilav benim yemekler arasında favorim yemeklerden bir tanesidir. Pilav yapması diğer yemeklere göre daha kolay olduğu için herkes rahatlıkla herhangi bir pilav çeşidini yapabilir. Eskiden genellikle sadece bulgur pilavı veya pirinç pilavı yapılırdı. Ancak artık günümüzde pilav çeşitleri de diğer yemekler gibi artış göstermeye başladı diyebiliriz. Benim en çok severek yediğim pilav da mercimekli pilavdır. Mercimekli pilav aslında başlı başına bir yemektir. Çünkü yanına bir salata ve ayran ile rahatlıkla aniden gelen misafire bile ikram edilir. Bugün de ben sizlere çok güzel olan bir mercimekli pilav tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Mercimek pilavı için gerekli malzemeler
Mercimek Pilavı Nasıl Yapılır?

Mercimekli pilav için ilk olarak mercimekleri bol suda iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra bir tencereye mercimekleri koyun ve üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın. Mercimekler kaynayıp piştikten sonra bir pilav tavasına tereyağı ve zeytinyağını koyup yağları biraz kavurun. Yağlar biraz kavrulduktan sonra domates salçasını ilave edip biraz da salçayı kavurun. En son olarak ölçtüğünüz bulguru ve mercimeği de ekleyin. Mercimeği pişirdiğiniz suyu dökmeyin. Çünkü o suyu da ölçüp pilavın içerisine koyacağız. Pilavın suyunu ölçüp koyduktan sonra eğer mercimeğin suyu az geldi ise kaynamış su ilave edin ve tuzunu da ekleyin tavanın kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yavaş yavaş pişirin. Piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }