{ "title": "Milföylü Perde Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/milfoylu-perde-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 21:52:10", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Milföylü perde pilavı, Milföylü perde pilavı tek porsiyonlar halinde hazırlayabileceğiniz farklı bir pilav tarifidir. Farklı kanunuyla dikkat çeken özel günlerimize ve davetlerinize çok yakışacaktır. Ayrıca içinde bulunan bol malzemelerle de lezzetine lezzet katacaktır. Üstelik içine kattığınız malzemelerde olan vitamin ve mineraller vücudumuzun ihtiyacı olan değerleri buradan karşılayabiliriz. Gelecek olan misafirlerinize pişirip şık bir tabak çıkarın ve dikkatleri üzerinize çekin. Milföylü perde pilavını ister normal pilavla veya pilavın içine tavukta koyup yapabilirsiniz. Bu tarifi bulgur pilavı çeşitleri ile de yapabilirsiniz. Ama pirinç pilavı ile öneririm. İsterseniz bu güzel yemeği daha fazla bekletmeden sizlerle paylaşayım. Israrla denemenizi tavsiye ettiğim porsiyonluk milföylü perde pilavının malzemelerine geçebiliriz.

Milföylü perde pilavı malzemeleri

Pilavı için
Üzeri için
Milföylü perde pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle nedenleri sıcak suda ıslatın ve kabuklarını soyun. Birazını üzerini süslemek için ayırın. Pirinçleri pilavı yapmadan 20 dk kadar önce sıcak suda ıslatın. Islatırken içine tuz atmayı unutmayın. Yoksa pirinçler de kırılma meydana gelebilir. Tavuk göğüslerini haşlayıp soğumaya bırakın. Sonra ufak ufak didikleyerek parçalara bölün ve bir tabağa koyun. Diğer taraftan yemeğinizi yapmaya başlayın. Orta not bir tencereye 2 yemek kaşığı kadar tereyağını koyup eritin. Üzerine bademleri, çam fıstığını da ilave ederek karıştırın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından üzerine Pirinçleri kuş üzümünü ve tuzunu da ekleyip iyice döndürün. Biraz kavurduktan sonra üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin ve pişmesini bekleyin. Suyunu iyice çektikten sonra pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Buzdolabından çıkardığınız milföyler biraz yumuşadıktan sonra elinizle biraz bastırarak açın ve yağlanmış kâsenin dibine serin. Kenarları kaseden dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. İçine 1 yemek kaşığı pilav biraz tavuk eti üzerine 1 yemek kaşığı daha pilav koyup kenarlardan taşan milföyleri birbirlerine yapıştırarak kapatın. Kâsenin altta kalan tarafı üstüne gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş girin tepsisine veya yağlı tepsiye dizin. Bu işlemi pilav bitinceye kadar tekrarlayın. Milföylü perde pilavının üzerine yumurta sarısını da sürüp bademleri yıldız şeklinde bastırarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Göreceksiniz çok lezzetli ve şık sunumlu bir yemek olacak. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }