{ "title": "Nohutlu Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/nohutlu-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 01:58:52", "author": "Zatiye", "article": [ { "article": "
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında dondurulmuş halde nohut bulundurduğunuzda, sıkça hazırlayabilirsiniz. İçindeki nohut nedeniyle oldukça doyurucu bir pilavdır. Pilavınızın lezzetli ve tane tane olması için, verdiğimiz ölçülere uymanızı tavsiye ederiz. Yapılan pilav ölçülere uyulduğu sürece, lezzetli ve tam kıvamında olacaktır. Önceden kabartılmış olan pirinç için, bire bir ölçüyle su kullanmalısınız. Bir bardak pirince, bir bardak su ya da et suyu yeterli gelir. Bu ölçüyü kullanırsanız, yapacağınız her pilavda tam kıvamı yakalarsınız. Tabi önceden pirinçleri ılık suda kabartmak şartıyla bu ölçü geçerlidir. Bunun dışında ister kavurarak ister suyun içine atarak pirinci pişirin, bu ölçü tam gelir. Şimdi sizler için hazırladığımız nohutlu pilav tarifini hazırlamaya başlayabiliriz.

Nohutlu pilav için gerekli olan malzemeler
Nohutlu pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için, önce pirinci akan suyun altında yıkayalım. Daha sonra içine biraz tuz attığımız ılık suyun içine kabarması için koyalım. Bunun içinde pirincin en az yarım saat dinlenmesi gerekiyor. Şimdi uygun boyda bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinçleri süzerek, tencerenin içine atın. Pirinçleri mat beyaz renge gelene kadar kavurun. Daha sonra et suyunu ve tuzu tencereye atın. Haşlanmış olan nohutları da ilave edin. Ateşin altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini sağlayın. Suyunu çekmiş ve göz göz olmuş olan pilavı ateşten alın. Tencerenin üzerine temiz bir bez örterek, en az on dakika pilavın dinlenmesini sağlayın. Ardından yemeğinizin yanında konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Her türlü yemekle birlikte uyum sağlayabilen pilavı, yanında ayran ve salatayla birlikte servis edilebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }