{ "title": "Patatesli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/patatesli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 05:51:30", "author": "Durul", "article": [ { "article": "
Patatesli bulgur pilavı, birbirine çok yakışan iki faydalı gıdayla yapılan lezzetli bir pilav tarifidir. Hem bulgur hem de patates sağlığımız için çok yararlıdır. Pilavı yaparken bildiğimiz bulgur pilavına ilave edilen patates, pilavın lezzetini arttırmaktadır. Bu yemekte patatesin her yemeğe yakıştığını bir kez daha anlayacaksınız. Bu pilav içindeki patatesten dolayı çocukların beğenisini kazanacaktır. Bu pilavı kış ve yaz döneminde pişirebilirsiniz. Yazı bol domatesli, kışın salçalı yapabilirsiniz. Verdiğimiz ölçülere uyduğunuz sürece pilavınız tam kıvamında olacaktır. Şimdi sizlerle birlikte tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Patatesli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Patatesli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını koyalım. Kuru soğanı ince yemeklik şekilde doğrayalım. Yeşil biberleri de çekirdeklerini ayıklayarak, ince doğrayalım. Bunları kızmış olan yağda kavuralım. Patatesi küp şeklinde doğrayarak, kavrulan malzemelerin içine atalım. Bütün malzemeleri birlikte kavuralım. Ardından bulguru tencerenin içine koyun. Kısa bir süre daha malzemeleri kavurmaya devam edin. Domates salçasını kavrulan malzemelere ilave edin. Salçayla birlikte kavurmaya devam edin. Domatesleri rendeleyerek içine atın. Bu arada tereyağını da tencereye ilave edin. Tereyağını kavururken yanmaması için, sonradan ilave ediyoruz. Pilavın et suyunu, tuzunu ve karabiberini atarak, ocağın altını kısın. Bulgurlar suyu çekinceye kadar ocakta pişirmeye devam edin. Daha sonra tencerenin ağzına kâğıt havlu kapatarak, pilavı dinlendirin. Patatesli bulgur pilavını üzerini nane yaprakları ile süsleyerek, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Pilavı yanında nohut yemeği ve yoğurtla ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }