{ "title": "Patlıcanlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/patlicanli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 11:41:07", "author": "Ayşirin", "article": [ { "article": "
Patlıcanlı bulgur pilavı, oldukça besleyici ve lezzetli bir pilavdır. Bulgurun faydalarının sebzelerle harmanlandığı bu pilavı beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bu pilavı yaz aylarında sıkça pişirmenizi tavsiye ederiz. Son yılların gözde pilavlık malzemesi haline gelen bulgur, kan şekerini düşüren, insanların günlük lif ihtiyacını karşılayan, folik asit yönünden zengin içeriğiyle bu değeri hak ediyor. Ülkemizde yöresel olarak farklı malzemelerle pişirilen, hazmı kolay bir besin kaynağıdır. Sade olarak bile oldukça lezzetli olan bulgur pilavı, sebzeler, et ve tavukla pişirildiğinde ayrı bir lezzet haline geliyor. Elbette besleyiciliği ve lezzeti daha fazla artıyor. Pilavının ölçüleri daha kolay ayarlanabiliyor. Bulgur fazla suyu tolere edebildiğinden, pilavınız lapa ya da diri olmuyor. Bir bardak bulgura iki bardak su ilave ettiğinizde, pilavınız gayet güzel pişiyor. Biraz diri olursa, sıcak su ilave etme avantajınız bulunuyor. Aynı zamanda pirinçle hazırlanan pilava göre, bulgur Sizlere hazırladığımız patlıcanlı bulgur pilavını beğeneceğinizi düşünüyoruz. Şimdi birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.

Patlıcanlı bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Patlıcanlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için patlıcanları soyarak, küp şeklinde doğrayalım. Bunları yağda pembeleşinceye kadar kızartalım. Pilav için uygun bir tencereye tereyağını ve sızma zeytinyağını koyalım. Kuru soğanı ince yemeklik şekilde doğrayalım. Yeşil biberleri de çekirdeklerini ayıklayarak, bunları da yemeklik doğrayın. Tencerenin içinde bunları kavuralım. İçine domates salçasını koyarak, kavurmaya devam edelim. Salçanın kokusu çıkınca, kızarttığımız patlıcanları içine ilave edelim. Daha sonra tencereye sıcak et suyunu ilave edelim. Pilavın tuzunu ve karabiberini koyarak, pilavlık bulguru içine atalım. Ocağın altını kısarak, patlıcanlı bulgur pilavının suyunu çekmesini bekleyelim. Daha sonra ocaktan alarak, tencerenin ağzına temiz bir bez kapatarak pilavı on dakika kadar dinlendirelim. Sevdiklerimize yanında ayran ya da yoğurtla birlikte ikram edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }