{ "title": "Patlıcanlı Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/patlicanli-pilav.jpg", "date": "22.01.2024 01:03:51", "author": "Mükâfat", "article": [ { "article": "
Patlıcanlı pilav, sebzelerle pişirilen pilavlar içinde sevilen bir tariftir. Özellikle patlıcanın en lezzetli olduğu yaz dönemlerinde bu pilav tarifini sıkça yapabilirsiniz. Patlıcanın vücudunuz için yararlı bir sebze olduğunu dikkate alarak, yemeklerinizde ona yer vermelisiniz. Sinirleri yatıştıran, kalp çarpıntılarını gideren, vitamin ve mineral açısından zengin bir sebzeyle hazırlayacağınız pilav hem hafifliğiyle hem de lezzetiyle beğeninizi kazanacaktır. Pilav yapımında kullanacağınız pirincin kaliteli olması, pişirme öncesinde ılık suyla kabartılması ve pilavın verilen ölçülerde pişirilmesi patlıcanlı pilavın lezzetini etkileyecektir. Şimdi isterseniz ölçülerimize göre pilavı hazırlamaya başlayalım.

Patlıcanlı pilav için gerekli olan malzemeler
Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlayabilmek için pirinçleri yıkayın ve kabarması için ılık suyun içine koyun. İçine çok az tuz atın. Pirincin bu şekilde en az yarım saat beklemesi gerekiyor. Şimdi patlıcanların kabuklarını uzunlamasına alacalı soyun. Bunları hafif tuzlanmış suyun içinde bekletin. Böylece patlıcanların acı suyu gidecektir. Daha sonra patlıcanları sudan çıkararak, küçük küp şeklinde doğrayın. Tavanızı içinde kızartma yağıyla birlikte ateşe koyun. İçindeki yağ kızınca, burada patlıcanları kızartın. Kuru soğanları küçük yemeklik şekilde doğrayın. Domatesleri ise rendeleyin. Tencerenin içinde sıvı yağı ve tereyağını koyarak kızdırın. Doğramış olduğunuz kuru soğanları burada pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencereye koyun. Burada pirinçleri de kavurun. Daha sonra tencereye 2 bardak suyu ve et bulyonu ilave edin. Ocağın altını kısarak, pilavın pişmesini sağlayın. Suyunu çeken pilavı ocaktan alın. İçine kızarttığınız patlıcanları ve doğradığınız maydanoz ile taze naneyi ilave ederek karıştırın. Tencerenin ağzına temiz bir bez koyarak demlenmesini sağlayın. On dakika demlenen pilavı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }