{ "title": "Pilav Çeşitleri", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/pilav-cesitleri.jpg", "date": "18.01.2024 23:17:07", "author": "Nerim", "article": [ { "article": "
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha lezzetli hale getirilmektedir. Pilav hazırlanırken ön hazırlıkların doğru yapılması, pişirilme yöntemlerine uyulması halinde zevkle tüketilebilir.

Pilav çeşitleri nelerdir?

Sebzeli pişirilen pilavlar: Sade pilavlara ilave edilen sebzelerle pişirilen çok değişik pilavlar bulunmaktadır. Bunlar domatesli pilav, patlıcanlı pilav, fasulye diblesi gibi isimlerle anılır. Sebzeli pilavlar yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında;
Etli pişirilen pilavlar: Osmanlı mutfağında, Doğu ve Güneydoğu mutfaklarında sıkça pişirilen etli pilavlar, kalorisi yüksek ve besleyicidir. Bu yörelerimizde ağırlıklı olarak hayvansal besinlerin tüketilmesi, pilavlarda da kendini göstermiştir. Yöresel olarak farklı etler kullanılarak yapılan en bilinen pilavlar hamsili pilav, tavuklu pilav, iç pilav, kuzu etli pilav gibi isimlerle anılmaktadır. İç pilavda kullanılan ciğerin dışında diğer bir sakatat çeşidi olan kellede pilavın içinde tercih edilir. Bu tür pilavlarda baharat çeşitleri de oldukça fazla kullanılmaktadır. Etli pilavlar yapılırken dikkat edilmesi gerekenler arasında;

" } ] }