{ "title": "Pilav Tarifleri", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/pilav-tarifleri.jpg", "date": "21.01.2024 02:59:20", "author": "Übeyde", "article": [ { "article": "
Pilav tarifleri seçeneği ile özel akşam davetlerinizde sulu yemeklerinizin yanına enfes pilavlar hazırlayabilirsiniz. Özellikle pilav yapmayı bilmeyen veya farklı tarifler arayan kişiler için hazırlanmış ayrıntılı pilav tarifleri sayesinde pilav yapmak hiç de zor olmayacak.

Uludağ Pilavı Malzemeleri
Uludağ Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçlerimizi derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine bir litre kaynar su ve 1 yemek kaşığı tuz ilavesi yapıp bekletelim. Bu aşamada pirinçlerin 10-15 dakika kadar beklemesi gerekir. Verilen süre içerisinde beklemiş olan pirinçleri süzgecin içerisine alalım ve üzerine su ilavesi yapıp birkaç kere yıkayalım. Ardından pilav tenceresinin içerisine önce sıvıyağ, arkasından margarin ilavesi yapıp eritelim. Yağlar rengini değiştirince içerisine yıkadığımız pirinçleri ilave edelim ve kavurma aşamasına geçelim. Sürekli karıştırarak kavurduğumuz pirinçlerin içerisine tavada pişirilmiş ve ayıklanmış kestaneleri ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Devamında kestanelerin yanına haşlanmış eti, havucu ve tuzu ilave edip bir iki karıştıralım ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 20 dakika kadar pilavımızı kısık ateşin üzerinde pişirelim ve piştikten sonra kapağını 5 dakika kadar açmayalım. 5 dakika sonra tencereyi tezgâhın üzerin alalım ve baharatlar ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştıralım. İçerisi derin bir kalıp veya kâse alalım ve pilavı içerisine boşaltalım. Ardından servis tabağının üzerine ters çevirerek dağ şeklini verelim ve sofradaki yerine ulaştıralım.

Afiyet olsun.

Perde Pilavı Malzemeleri
Hamuru için
Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Osmancık pirincimizi önce suyun altında yıkayalım ve ardından üzerine tuz ile sıcak su ilavesi yapıp bekletelim. Ardından tavuğu temizleyelim ve akan suyun altında iyice yıkayıp tencerenin içerisine alalım. Tavuğun üzerine sıcak su ilavesi yapalım ve tencerenin ağzını yarım kapatıp haşlamaya bırakalım. Haşlanmış olan tavuğu tencereden alalım ve soğuması için biraz bekletelim. Tavuk soğuması için bekletilirken bizde bu arada boş durmayalım ve hamurun yapım aşamasına geçelim. Unu öncelikle yoğurma kabına boşaltalım ve orta kısmını çukur şeklinde açalım. Açtığımı kısma verilen malzemeleri ekleyelim ve yoğurmaya geçelim. Hamurun kıvamı biraz sert olacaktır bu aşamada kıvamını açmak için su kullanmamanız gerekir. Hamurun yoğrulma aşaması bitince buzdolabına kaldıralım ve dinlenmesi için beş dakika kadar bekletelim. Bu arada bademleri küçük bir tencerenin içerisine sıcak su ilavesi ile alalım ve kaynatalım. Kabukları çatlayıp dağılmaya başlayınca bademleri sudan çıkartalım ve kabuklarını soyalım. Pilavın pişeceği kalıbın içerisini margarin ile iyice yağlayalım ve bademleri güzel bir şekil oluşturarak yağların üzerine yapıştıralım. Dinlenmiş olan hamuru buzdolabından alalım ve merdane ile açalım. Bu aşamada kullanacağınız kalıbın büyüklüğü çok önemli. Ama siz ne olur ne olmaz hamuru biraz büyük açın ve kalıbın içerisine yerleştirin.

Kuru soğanı ince kıyım olacak şekilde doğrayıp bir tencerenin içerisine alalım ve yağ ilavesi ekleyip kavurmaya başlayalım. Soğanların üzerine ayıklanmış bademleri ve yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurma işlemini beş dakika kadar sürdürelim. Devamında soğumuş olan tavuğu didikleyin ve pirinçlerin içerisine alıp 2 dakika daha kavuralım ve ardından sıcak tavuk suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. 10 dakika kadar suyu çekmesi için pilavın kapağını açmayalım ve piştikten sonra hafif ılıması için bekletelim. Ilımış olan pilavı hamurun içerisine boca edelim ve kenarlara taşan hamuru da orta birleştirip tencereyi fırına gönderelim. Fırın içerisine hamurun etrafı kızara dek pilavı pişirelim ve ardından servis tabağının üzerine ters çevirip kalıbın içerisinden perde pilavımızı dikkatli bir şekilde çıkartalım ve şeklini bozmadan sunum yapalım.

Asya Pilavı Malzemeleri
Asya Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri sıcak suyun altında rengi değişene dek yıkayalım ve ardında kaynar suyun içerisinde 10 dakika kadar bekletelim. Pirinçler suda beklerken biz de bu arada pilavın pişeceği tencerenin içerisine yağı ekleyelim ve ardından ince kıyım yapılmış soğanları ilave edip hafif şekilde kavuralım. Sonrasında soğanların yanına eti de ilave edelim ve kavurma işlemini bir müddet daha sürdürelim. Akabinde etlerin yanına uzun, uzun doğranmış havucu, kuşüzümünü ve küp doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha kavuralım ve arkasından sıcak su ilavesi yapıp etlerin pişmesini sağlayalım. Etler yeteri kadar pişince sıcak suda bekleyen pirinçleri ve tencerenin üzerine alalım ve karıştırmadan pirinçlerin üstüne geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve bu şekilde pişmeye bırakalım. Pirinçler pişince ocağın altını kapalım ve tencereyi bir beze sarıp 10 dakika kadar bekletelim. Ardından dinlenmiş olan Asya pilavımızı servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun." } ] }