{ "title": "Pilav Üstü Tavuk", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/pilav-ustu-tavuk.jpg", "date": "20.01.2024 15:58:20", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Pilav Üstü Tavuk, bu yazımızda; ülkemizin bütün yörelerine ait tüm mutfakların vazgeçilmez lezzeti, çok sevilen bir yemek olan“Pilav Üstü Tavuk” yemeğini pişirmeye çalışacağız. Bunun için önce bize lazım olacak malzemeleri, daha sonra da tarifini vereceğim.

Pilav Üstü Tavuk İçin Malzemeleri

Tavuk için
Pilav için
Pilav Üstü Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü düdüklü tencere içine koyup, Üstünü aşana dek su koyun, bir çay kaşığı tuz atın. 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan indirip, ılımaya bırakılır. Biraz soğuyan tavuk göğsü eti ince ince didiklenir. Pilav tavasına bir miktar zeytinyağı koyun, önceden halka şeklinde doğranıp hazırlanan soğan ile biberleri sote yapın. Karabiber, kekik ve salça eklenir, karıştırılır. Hazırda bekleyen tavuk etlerini ekleyip, 5 dakika daha sote edip, tuzunu koyun, ocağın altını kapatın.

Pilavın yapımı için tencereye üç yemek kaşığı zeytinyağı koyulur, önce şehriyeleri, rengi hafif olarak değişinceye kadar karıştırarak kavrulur, bulgur ve sonra salçayı koyup, hepsini birlikte 2-3 dakika kadar tencere içinde kavrulur. Kavurma işleminden sonra iki bardak tavuk suyu konulur, pişirmeye bırakılan pilav, suyunu çekene kadar pişirilir. Damak zevkinize göre tuz atıp, ocağın altını kapatın. Suyunu çektikten sonra pişen pilavı, ocağın altını kapatıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

Pilav Üstü Tavuk yemeğimiz de son hazırlık olarak, öncelikle küçük ve yuvarlak bir cam kâsenin tabanına pişirilerek didiklenen tavuk koyulur, sonra da bu tavuğun üzerine bulgur pilavını yayılır. Servis tabağına konulurken, cam kâsenin tersini çevirerek servis yapılır. Damak zevkinize göre yaptığınız bu yemek için kendinizi kutlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }