{ "title": "Pirinç Pilavı Çeşitleri", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/pirinc-pilavi-cesitleri.jpg", "date": "19.01.2024 12:58:58", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Pirinç Pilavı Çeşitleri, Dünya çapında birçok mutfak kültüründe temel gıda olan ve beslenmede oldukça büyük öneme sahip pirinç, iyi bir besin kaynağıdır ve içerdiği vitaminler bakımından oldukça değerlidir. Müthiş bir enerji kaynağıdır ve kolesterol içermez. Sebze ve salatalarla beraber tüketildiği takdirde ise kan şekerinin yükselmesini engeller. Besleyici ve hazmı kolay olduğu için hastaların başlıca yiyeceği olan pirinç pilavı gözümüzde büyüttüğümüz ve çoğu kişinin bir türlü tutturamadığı için yapmaktan korkulan bir yemektir. Ancak dikkatli ve özenli bir şekilde yapıldığından o kadarda zor olmadığını göreceksiniz. Pirinç pilavı yaparken tereyağı kullandığınız takdirde pilavınız çok daha lezzetli olur. Tane tane ayrılan pirinç pilavları tarifi arayanlar, sizlerle hem oldukça lezzetli hem de görsel açısından harika bir görüntüsü olan pilav çeşitleri paylaştım. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifler sayesinde sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Akşama ne pişirsem diye düşünen hanımlar bu pilav tarifleri sizin için iyi bir seçim olabilir. Hem doyurucu hem de besleyici olması bakımından sofralarınıza renk katacak bu tarifleri hem kendinize hem ailenize hem de misafirlerinize ikram ederek lezzetli anlar yaşayabilirsiniz.

Garnitürlü pirinç pilavı tarifi malzemeleri
Garnitürlü pirinç pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle garnitürü hazırlamak için havuç ve patateslerinin kabuğunu soyup kesme tahtasının üzerinde küp-küp doğradıktan sonra küçük bir tencerenin içerisine alıp üzerini iki üç parmak kadar geçecek su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra baldo pirinci bol su ile yıkayıp süzülmeye bırakın. Pirincin vitamin değerlerini kaybetmemesi için tuzlu su içerisinde bekletmenizi tavsiye etmem. Ardından geniş bir pilav tenceresinin içerisinde tereyağını erittikten sonra suyu süzülen pirinci yağın içerisinde 1-2 dakika kadar kavurun. Ardından haşladığınız bezelyeleri patates ve havuçları tencerenin içerisine ilave edip hafif karıştırdıktan sonra pilavınızın suyunu ilave ettikten sonra tuzunu da ayarlayıp pilav tencerenin kapağını kapatın. Garnitürlü pirinç pilavını kısık ateşte göz göz olana kadar pişirdikten sonra üzerini kâğıt havlu ile kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin. Bu lezzetli pilavı yanında her türlü ana yemek ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arpa şehriyeli sebzeli pirinç pilavı tarifi malzemeleri
Arpa şehriyeli sebzeli pirinç pilavı nasıl yapılır?

İlk olarak kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp küp-küp doğradıktan sonra sıvı yağ ile hafif kavurun. Ardından şehriyeleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Şehriyelerin rengi değiştikten sonra domatesleri de aynı şekilde doğrayıp tencerenin içerisine ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurduktan sonra rendelenmiş sarımsak ceviz içi ve yıkayıp suyu süzülen baldo pirinci de ekleyip hafif karıştırdıktan sonra son olarak pilava suyunu ve tuzunu ilave edip tencerenin ağzını kapatarak kaynamaya bırakın. Pilavınız tane tane olduktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerini temiz bir bezle örterek 15 dakika demlendikten sonra yanında sulu ve tavuklu yemeklerle beraber servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }